Search This Blog

Monday, 31 December 2012

aku atau dia?

alahai nasib la badan, 
ada pakwe ta guna..
ngn kitA bukan main, nak cas phone la katanye. 
smpai xley mcj xley kal. 
tpi bila ngan mmber boley lak gayutnye.. haktuihhh !!!!
lame lak tuu.. 
memang la saya ni tongkol..
xderk aty n prasaan kuwt.
hahahh/.
malass na gaduh2 na pnjang2 kn crita.
baik diam jer.. kan kan kan??
low bising2 kompem2 la memanjang ~`~
bosan kuwt.. 
*tgn dh ketar2 menggambarkan aq tak ley nak sabar n nak lawan perasaan marah yg membuak2 ni..

apa pon ta boley.. 
nyte ollss!! muahh !

Saturday, 29 December 2012

cerita di penghujung tahun..

assalamualaikum syg2ku semua.
heee <3~
malam ni tetiba rasa rajen nak mengUPDATE benda alahh ni,, 
buang tebiat lagi~
hihiii.. pagi ni tetiba rasa nak bercerita tentang apa yang terjadi semalam,, 
( *28.12.2012.. jumaat.. )

tadaaaaaaaa~!!!!
hahahhhh
sebenarnyer takderk story yang HOt sanggggat pown, saje jerk na buat kecoh at sini,, 
yelar, bosan mengadap assgnment, facebook, twitter n so on~
hahahh *tiru lagak mama kesayangan kita~ + lecturer kite sebenarnye tuh.*

pagi ni terasa amat2~ laa letih, 
yelar kann,mana xletih kalo seharian tak dapat rehat..
aktiviti harini teramat la padat..
bgun pagi siap2 gi kelas.. 
pegi kelas miss pulak bagi keje bertimbun2~
yg palingg terasa ::
~~>kitorang  kena wat DEbatE~~     huwaaarrrrrrr.. mimpi ngeri mimpi ngeriii
bisakah ?? harini dia bagi , isnin dah nak kene present~
pergh, terbaik la miss kita to kan.. sygg mis lebih.  muah !
pape pon kena hadap jela smua tu. adab belajar~
kan???
hihiiii, lepass pada kelas ni kena lak gi discussion, nsib la discuss kt library, sejuk sikit aty yg 
membara2 niyh. kalau tidak kompem la terbakar cek at situ.. 
lepas s\discussion to kita balik rumah then mndy smyg semua siap2 balik nak pegi usrah..
time usrah too kitorang bincang sal 
"SOciAL cuLtuRe"
nasib baik la tajuk tu tak membosankan campur plak ngn sir yg suka buad lawak ouh,,
cek kat belakang terbahak2 gelak, bkn gelak cbb crita tuu tapi sebab sir.. muka sir comel sanggat.. 
hahahh..
then lepas kelas cek pi la merewang2 kt bandaraya~ (sogo+masjid jamek)
dari pukul 5.30 sampai la pukul 10.30 baru la jumpa jalan balik rumah.. 
tersangat la letih ++++ duit pon byk kluar~
so bila di campur kedua~2 penyakit tuh gila la jadik nyer..
hahah.. 
(overrr jer kan sampei nak gilak2 bagaii)
sampai jer kt rumah trus pegi mndy, 
then lepas mndy solat, usai solat trus cek on9,
niat nye ingin siapkan assgnment , tapi tah caner boley tersasar,,
apa pon ta boley an..
 to jelar cerita kita pada harini..
otak kita dh beku sesangat~
almaklum la.. malam~~~
hihii,, 
k la. sampai sini jerk tuk kali ni..
sayang semua..
 xlupa jugak buat family n someone special~~
muaahh !!
assalamualaikum 
<3 <3 <3

Wednesday, 26 December 2012

puaskan hati sendiri???

setelah sekian lama ku menyepi, kini ku muncul lagi..
wah, ayat tak boleh blah kn.. 
hari ini, tetiba plak rasa mcm rajin nk update blog niyh.. hehee.. (""buang tebiat ke hape ??"")
 lupakan dulu hal ni. ok ,.
berbalik kepada tajuk kita tadi..
puaskan hati kita sendiri?? 
ehemm,, boley ker kita nk puaskan aty kita sendiri??
*mesti lah boleh.. tapi ingat, bila hati kita puas, ada hati lain yg akan terguris.. 
dah macam mane..
kita pon buntu lah. tak dapat nak jumpa jalan penyelesaian nya. 
tapi lebih elok kalau kita jangan terlalu fikirkan hati sendiri, tapi bagaimana lak ngn cara orang sekeliling kita??
kalau kita jer yang selalu mengalah lama-lama kita lak boleh jadi gila,, 
ehem, mcm mana yer??
*kita tak dapat jawapan lagi la tuk soalan tu.. 
dah mcm mana???

yang pasti kita tahu yang kita berada di landasan yang benar.. malas nak gaduh2 mulut,, buang masa kan.. 
so, kita dh mintak maaf umum gituh~ ("""""kat pesbukkk"")
tapi d anggap nye kita ni penakot, malu bagai~
eyh, tak pasal la kita nak malu,, nak malu apa.. kan??
tak keysah la~
mulut manusia, kita selisih paham pon punca nyA dari mulut gak
kan??
kesimpulanya --> mulut manusia kita tak boleh nk tutup dari trus berkata-2 sama ada kata yg baik atau yg sebaliknya.. 
**KITA BUKAN NAK SOK SUCI KE APA BAGAI,TAPI HAKIKATNYA KITA BERADA DI TEMPAT YANG BENAR..  tapi manusia ni x lepas dari buat silap tol tak?? mybe ada kekurangan dari diri saya sendiri yg orang tak ley trima, mungkin jugak ada silap yg saya buat tanpa saya sedar.. *muhasabah diri~ 

*ingin menjadi yg terbaik , insyaALLAH.. moga tercapai hajat ku..
menjadi terbaik tuk keluarga tersayang dan x lupa jugak tuk someone special in my life.. papepon famly harus dan wajib d utamakan.. kamo jua ttp saya xkan lupakan sebab kamoo jua sebahagian dari diriku,, :)

untuk teman2 ku yg tersayang serta rakan2 yg mengenali diriku ini, d kesempatan ni saya ingin memohon  maaf di atas kesilapan @ mengguris perasaan korang tanpa sedar.. beribu2 kemaafan ku pinta dari korang smua.. iklas dariku najieha... 
                                        


sekian :)