Search This Blog

Monday, 31 December 2012

aku atau dia?

alahai nasib la badan, 
ada pakwe ta guna..
ngn kitA bukan main, nak cas phone la katanye. 
smpai xley mcj xley kal. 
tpi bila ngan mmber boley lak gayutnye.. haktuihhh !!!!
lame lak tuu.. 
memang la saya ni tongkol..
xderk aty n prasaan kuwt.
hahahh/.
malass na gaduh2 na pnjang2 kn crita.
baik diam jer.. kan kan kan??
low bising2 kompem2 la memanjang ~`~
bosan kuwt.. 
*tgn dh ketar2 menggambarkan aq tak ley nak sabar n nak lawan perasaan marah yg membuak2 ni..

apa pon ta boley.. 
nyte ollss!! muahh !

Saturday, 29 December 2012

cerita di penghujung tahun..

assalamualaikum syg2ku semua.
heee <3~
malam ni tetiba rasa rajen nak mengUPDATE benda alahh ni,, 
buang tebiat lagi~
hihiii.. pagi ni tetiba rasa nak bercerita tentang apa yang terjadi semalam,, 
( *28.12.2012.. jumaat.. )

tadaaaaaaaa~!!!!
hahahhhh
sebenarnyer takderk story yang HOt sanggggat pown, saje jerk na buat kecoh at sini,, 
yelar, bosan mengadap assgnment, facebook, twitter n so on~
hahahh *tiru lagak mama kesayangan kita~ + lecturer kite sebenarnye tuh.*

pagi ni terasa amat2~ laa letih, 
yelar kann,mana xletih kalo seharian tak dapat rehat..
aktiviti harini teramat la padat..
bgun pagi siap2 gi kelas.. 
pegi kelas miss pulak bagi keje bertimbun2~
yg palingg terasa ::
~~>kitorang  kena wat DEbatE~~     huwaaarrrrrrr.. mimpi ngeri mimpi ngeriii
bisakah ?? harini dia bagi , isnin dah nak kene present~
pergh, terbaik la miss kita to kan.. sygg mis lebih.  muah !
pape pon kena hadap jela smua tu. adab belajar~
kan???
hihiiii, lepass pada kelas ni kena lak gi discussion, nsib la discuss kt library, sejuk sikit aty yg 
membara2 niyh. kalau tidak kompem la terbakar cek at situ.. 
lepas s\discussion to kita balik rumah then mndy smyg semua siap2 balik nak pegi usrah..
time usrah too kitorang bincang sal 
"SOciAL cuLtuRe"
nasib baik la tajuk tu tak membosankan campur plak ngn sir yg suka buad lawak ouh,,
cek kat belakang terbahak2 gelak, bkn gelak cbb crita tuu tapi sebab sir.. muka sir comel sanggat.. 
hahahh..
then lepas kelas cek pi la merewang2 kt bandaraya~ (sogo+masjid jamek)
dari pukul 5.30 sampai la pukul 10.30 baru la jumpa jalan balik rumah.. 
tersangat la letih ++++ duit pon byk kluar~
so bila di campur kedua~2 penyakit tuh gila la jadik nyer..
hahah.. 
(overrr jer kan sampei nak gilak2 bagaii)
sampai jer kt rumah trus pegi mndy, 
then lepas mndy solat, usai solat trus cek on9,
niat nye ingin siapkan assgnment , tapi tah caner boley tersasar,,
apa pon ta boley an..
 to jelar cerita kita pada harini..
otak kita dh beku sesangat~
almaklum la.. malam~~~
hihii,, 
k la. sampai sini jerk tuk kali ni..
sayang semua..
 xlupa jugak buat family n someone special~~
muaahh !!
assalamualaikum 
<3 <3 <3

Wednesday, 26 December 2012

puaskan hati sendiri???

setelah sekian lama ku menyepi, kini ku muncul lagi..
wah, ayat tak boleh blah kn.. 
hari ini, tetiba plak rasa mcm rajin nk update blog niyh.. hehee.. (""buang tebiat ke hape ??"")
 lupakan dulu hal ni. ok ,.
berbalik kepada tajuk kita tadi..
puaskan hati kita sendiri?? 
ehemm,, boley ker kita nk puaskan aty kita sendiri??
*mesti lah boleh.. tapi ingat, bila hati kita puas, ada hati lain yg akan terguris.. 
dah macam mane..
kita pon buntu lah. tak dapat nak jumpa jalan penyelesaian nya. 
tapi lebih elok kalau kita jangan terlalu fikirkan hati sendiri, tapi bagaimana lak ngn cara orang sekeliling kita??
kalau kita jer yang selalu mengalah lama-lama kita lak boleh jadi gila,, 
ehem, mcm mana yer??
*kita tak dapat jawapan lagi la tuk soalan tu.. 
dah mcm mana???

yang pasti kita tahu yang kita berada di landasan yang benar.. malas nak gaduh2 mulut,, buang masa kan.. 
so, kita dh mintak maaf umum gituh~ ("""""kat pesbukkk"")
tapi d anggap nye kita ni penakot, malu bagai~
eyh, tak pasal la kita nak malu,, nak malu apa.. kan??
tak keysah la~
mulut manusia, kita selisih paham pon punca nyA dari mulut gak
kan??
kesimpulanya --> mulut manusia kita tak boleh nk tutup dari trus berkata-2 sama ada kata yg baik atau yg sebaliknya.. 
**KITA BUKAN NAK SOK SUCI KE APA BAGAI,TAPI HAKIKATNYA KITA BERADA DI TEMPAT YANG BENAR..  tapi manusia ni x lepas dari buat silap tol tak?? mybe ada kekurangan dari diri saya sendiri yg orang tak ley trima, mungkin jugak ada silap yg saya buat tanpa saya sedar.. *muhasabah diri~ 

*ingin menjadi yg terbaik , insyaALLAH.. moga tercapai hajat ku..
menjadi terbaik tuk keluarga tersayang dan x lupa jugak tuk someone special in my life.. papepon famly harus dan wajib d utamakan.. kamo jua ttp saya xkan lupakan sebab kamoo jua sebahagian dari diriku,, :)

untuk teman2 ku yg tersayang serta rakan2 yg mengenali diriku ini, d kesempatan ni saya ingin memohon  maaf di atas kesilapan @ mengguris perasaan korang tanpa sedar.. beribu2 kemaafan ku pinta dari korang smua.. iklas dariku najieha... 
                                        


sekian :)

Tuesday, 16 October 2012

fikir fikirkan ~


Fikir.. dan.. Fikir.. Tapi x buat2 tak guna jugak. rite?

Bila kita rasa kita kenal seseorang tu tapi rupenye kita makin tak kenal dia.. Siapa dia agak nye? Kecewa.. dan tertanya-tanya. Tapi mana mungkin kita akan kenal dia sepenuhnye. Sedangkan diri kita sendiri pon kita belum tentu yakin kita dah kenal..? Kenal rata-rata? Kembalikan kepada Pencipta. Semoga tak tersalah menilai..

Setiap hari rasa nak berubah rasa nk menjadi lebih baik. Tapi mane lagi banyak. Rasa ke buat? Dok rasa banyak2 buat nye sikit je. Nanti tak sempat buat tak sempat mintak ampun macam mana. Takut.. Tahu takut. Tapi lalai jugak. Jangan sampai hilang semua yang ada hari ini. Baru nk sedar. *Istighfar banyak*

Lagi2 fikir...

Walau diri banyak sgt buat silap, banyak sgt kelemahan, baaaanyak sgt yg tak betol lagi. Tapi syukur banyak  Dia masih beri peluang. Peluang untuk berada di satu ruang yang sgt bernilai.. dan nikmat2 yang tak terhingga. Syukur masih dipelihara. Masih ada org2 disekeliling yang menyokong. Saat hati makin rapuh makin jatuh makin penat. Kekuatan tu ada je dtg dari arah yg tak disangka-sangka. Syukur Alhamdu Lillah :')

p/s: kalau boleh tak mau simpan lama2.. makin lama makin banyak dugaan. hati risau. kalau tak sempat sempurnakan semua ni..

...ade yang terbuka dan tertutup..maka lebih baik diam ..

^-^ 

wake up dear~ wake up !!!!

Wednesday, 12 September 2012

hari ini dan akan datang ..

sakit mana pon aty kita , jgn kita tnjuk kesakitan too kt orang .. 
lemah mana pon kita , jgn kita tnjuk klemahan kita ni kt orang .. 
bia org ckap kite keras aty, biarkan je .. to hak masing !!
jgn jdi hipokrit !!
ckp la pape yg diorg suka asalkan kita x dduk bwah mereka !!
to primsip saia !!
AWAK SUKA OR X TUU MASALAH AWAK n hak awak !!
hahahaa !! \
jangan mudah mengalah !!! 
yeahh !! 
:)

Sunday, 22 July 2012

rindu dia ..

rindu dia ???
siapakah gerangannyer ?? 
jeng jeng jeng ... 
~~~ adikku tersyg ~~~ ( syg mcm adk btul la )
last jmpa dia 4 mggu yg lpas ... (jun) kitorang sempat snap2 mse jmpa ary too ...

hahhaahaa.. 
ni la dia budak yg saia mksudkan too.
.  dia comell kn ??
mlm ni tiba2 jerk tringt kt budaxx sorang niyh ..
arap2 mggu dpan dia dpt cuti .. 
rindu na jumpa dia sgt3..
thats oll for today .. 
xderk idea cgt dis nyte ..
:")

k , muaxxxxx

Saturday, 30 June 2012

cerita tentang hati ..

30.6.2012...
rasa mcm :? .....

sama mcm dlm gmbar tuh .. 
btol ker niy?? 
ta sgka !!
tak terduga .. 
ptot kah ?? apakah ini ?? 
arghhhh !!
kusut .. 

tiba-tiba ja jadik emosi mcm niyh lak .. 
pahal ?? ptot lgi kah??
mcm mna ni??
erghhhhhh !!
btol2 kosong.. 
egt kn sayang dia too kuat ler tuk aq tpi hampeh .. 
boley plak dia buad SINGLE  kt dia pnye profile tuh ..
mana tidokk aq hangitttt !!
aq follow jelarrr.. 
ok .. 
malas na ckp banyak .. 
terang lagi nyata dia X sayang aq .. 
pada kawan-kawan yg x brapa na suka saia gn dia tuh ,anda boley bersuka ria la ,
cbb kitorang dah BREAK ..
 hati aq robek gilakkk tayah pikir lol.. 
cbb dia buad shitt kat aq dpn mato la kate kn. 
bgus la too.. buad shitt banyak2 lagy lpas ni un tape ..


aq bagi award lol akhir tahun niyh .. 


*ckup ler tuh jieha post benda alah ni kt blog. wt malu jak, cinta bagai nk rak tapi hampeh juakk ,, maluu jua dapatt !!! yeahhhh !!! malu dapattt !! aq suka !!!



Sunday, 27 May 2012

27.5.2012

skrg jam 2.am ..
xboley nak lelapkan mate cbb asgnmnt !! n mata pon x akn PJAM ble aty asyk tringat kn dier jerp ~
dah mcm mne??
nsib la esop ary mggu.. bgun lwat pon tape ~~
now tgh mengkreatifkan dri tuk buad logo tuk my kindergarten project !!
perah otak jgak tuk buad visi,misi,pamphlete,lagu,motto n so on !!
erghh !!
nmpk mcm remeh tpi hakikatnye Tuhan jerp yg taw..
project too na kne submit mggu ni ..
tape jieha!! think positive
egt pepatah ni
"berakit2 ke hulu, berenang2 ke tepian ,, bersusah2 dahulu, bersenang2 kemudian ... "
n yg pling penting ,lakukan kerja gn iklas.. insyaALLAH di permudahkan oleh yg maha ESA..
amin..

skrg ni aty ta tenang ble pk kan dia !!
kte org mmg xderk mslah skrg ni tp mslah to tmbul ble saia rsa kesorangan !
mmg x suka mcm gini ..
xsuka sgt3 !!
mcm2 bnda ngtive kt kpala skrg ni..
even bnda yg dia x buad skly pon aq dh ase mcm dia buad gak !!
dah mcm mne??
ap yg saia nk xsusah pn sbnrnye !!
saia nk dia spent time gn saia jer..
lau x boley lama kjap pn ok..
ta pon lau bz inform la sikit.
jgn diam mcm ni..
seriously, lau dia anta rQ  kt saia pn dh bt saia trsenyum bhgia..
RQ je too..
kuat penangan dri dia lam hidup saia !! honestly !!
mcm nonsense giler kn !!!!
tpi hkikat dia mcm too la !!
bile dia na pham saia ???!!

ermm,, tape! saia mmg pnunggu setia !!saia tggu saat too .. (saat awk sedar kkurangan awk dlm hbngan ni n saat awk tol2 akn hargai saia !!)
love u so much muhd afiq ~
that's oll from me!!
:)



Thursday, 10 May 2012

10.5.2012

sabar slagi boley sabar !!
aggp smua ni dgaan but jgn smpai aq jd monster..
sesungguhnyer pglman bley mndewasakan kite..
right now, try to think positive..
bkn nk mrah sgt pon, tpi rsa mcm d permainkan..
dalam erti kta lain 'tacink'
even bz or ad prob pon ckp jela jlas2..
x la ase mcm tunggul cgt mcm too ..
dh la mse tuk aq mlm je !! too pn bkn slalu..
bkn aq nk mcj gn dia 24jAM pn,, luang ckt mse pn dh kre ok dh..
emm
lau aq bt gtu, ase nye truk da gduh nyer..
nta arr.. arap suatu ary dia sdar la npe kkurngan dier !!
huhh..
seriously , mmg trasa sgt3..


Saturday, 5 May 2012

benarkan cinta itu menyakitkan !!

‎(: BENARKAN CINTA ITU MENYAKITKAN :)

Setiap orang mempunyai makna cinta yang tersendiri. Ada yang kata, cinta itu menyakitkan dan jangan kau hampirinya. Tetapi, ada juga yang kata, cinta itu mengasyikkan sehingga kau akan terbawa-bawa dengan ombak asmaranya. Dan ada juga yang kata, cinta itu indah dan tiada ungkapan yang dapat menyatakan maksud cinta yang sebenar.
Bagi yang mengatakan bahawa cinta itu menyakitkan, ianya memang benar. Walau sepadan mana pun sepasang kekasih itu, akan ada juga masalah yang timbul. Ianya boleh diibaratkan, langit tak semestinya sentiasa cerah. Dalam berkapel ini, kita memang tidak boleh lari dari masalah. Bahkan, kita sendiri yang perlu menghadapinya dan juga menyelesaikan masalah tersebut.
Kesakitan cinta ini makin terasa ngilunya apabila sebuah pasangan itu hancur musnah. Apa yang dijanjikan selama ini, menjadi dusta belaka. Ketika baru sahaja clash, semuanya menjadi tak kena. Semuanya dipersalahkan. Itu tak betul, ini tak betul. Terasa diri ini dihimpit oleh sebuah keretapi dan tiada siapa yang ingin menolong.
Jadi, sekiranya anda ingin bercinta dengan seseorang, ingatlah. Cinta ini tak semuanya indah. Dan anda perlu bersedia untuk menghadapi sebarang kemungkinan yang berlaku. Yang pasti, dalam percintaan akan ada pasang surutnya perhubungan. Cuma kita tidak tahu, bila ia akan berlaku. Mungkin hari ini, esok, lusa dan bila-bila masa.

Thursday, 3 May 2012

beginilah caranya ...


Aku tahu di mana nak cari cintamu
Di sini tak mungkin mengalah
Dengan apa yang mendatang
Yang ku tahu
Kucuba yang terbaik untukmu
Yang indah jadikan kenangan
Yang duka perbetulkan
:( ...
love him so much !!

Wednesday, 2 May 2012

pencinta terbaik

Berikan ku peluang terakhir sekali lagi
Untuk membukti kasih sejujurnya di hati
Maafkan seandainya cintaku tidak sempurna

Kaulah insan pertama berpacaran dengan ku
Dan bersama ku mahu masa depan yang kukuh
Maafkan seandainya ku masih amatur cinta

Luangkan diri ini lebih masa
Melengkapkan kekurangan yang ku ada
Temankan di kala ku memerlukan bimbingan
Sehingga diriku menjadi pencinta terbaik

Bukan dengan sengaja tidak cukup prihatin
Ku harap kau bersabar dan rasa lebih yakin
Maafkan seandainya ku masih amatur cinta

Luangkan diri ini lebih masa
Melengkapkan kekurangan yang ku ada
Temankan di kala ku memerlukan bimbingan
Sehingga diriku menjadi pencinta terbaik

Maafkan seandainya ku masih amatur cinta

Luangkan diri ini lebih masa
Melengkapkan kekurangan yang ku ada
Temankan di kala ku memerlukan bimbingan
Sehingga diriku menjadi pencinta... ooo
Pencinta terbaik


Monday, 19 March 2012

19/03/2012

kau jadikan diri ku kosong !!! 


membuatku rasa kosong !!!


kosongg !!!!!!!!!!!!!!

Thursday, 15 March 2012

Lirik biaR mimpi sampai ke bintang !!

Biar mimpi mimpi kita
Jejak sampai ke bintang
Walau harus menggapai awan
Menongkah arus ini
Aku tahu bukan mudah
Tapi mimpi ini harus aku
Tiada gunung yang terlalu tinggi
Tiada laut yang terlalu luas
Tuk mereka memisahkan kita
Dari mimpi-mimpi kita ini
Jangan resah ini takdir
Tuhan mendengarnya
Tuk membawa mimpi-mimpi kita
Biar mimpi sampai ke bintang
Kerna kita semua tahu
Kerana ini impian
Setiap satu dari kita
Tiada gunung yang terlalu tinggi
Tiada laut yang terlalu luas
Tuk mereka memisahkan kita
Dari mimpi-mimpi kita ini

Jangan resah ini takdir
Tuhan mendengarnya
Tuk membawa mimpi-mimpi kita
Menuju ke bintang


no more idea 4 today .. juz wanna share this song !!
<3 u olls ...
<3 <3 <3 m.a.b.a <3 <3 <3

Thursday, 1 March 2012

28.2.2012

assalamualaikum ..
mlm ni tba2 rasa bosan ,, so sy guna kn msa yg singkat ni tuk updte blog yg lme x d updte niyh ..
huhuh ..
ptg smlm lpas siap discuss tuk project story book aq sempat baca sbuah bku ..
bku yg bertajuk kelebihan berzikir ..
dlm buku too aq sempat baca bhgian 1st too jer , iaitu pengertian zikir ..
brdsarkn bku too ,,
zikir trbahagi kpda 3 iaitu ZIKIR QAULI ,ZIKIR QALBI DAN ZIKIR FE'LI ..
zikir2 trsebut mmpunyai mksud yg berbeza ..
FIRSTLY ZIKIR QAULI ..
zkir qauli merupakan zikir yg brhubung dgn suara dan lidah ,seperti mnyebut SUBHANALLAH , ALHAMDULILLAH , ALLAHUAKBAR..
SECONDLY ZIKIR QALBI,,merupakan zikir yg brhubung dgn hati .. hatinya mengingati ALLAH dan merasakan ALLAH sentiasa mengawasi setiap tindak tanduknya .. susah d praktikkan melainkan bgi mereka yg brsgguh2 serta melalui zikir Qauli terlebih .,selain itu , kita mestilah memahami serta menghayati mkna zikir yg d ucapkAN  itu ..
THIRDLY, ZIKIR FE'LI ..
ZIKIR FE'LI ialah seseorang yg telah bersyariat dan bertareqat ataupun seseorang yg mmahami sluruh hukum  hakam ALLAH dan trus mengamalkanya .. sluruh prbuatan yg memenuhi tuntutan syariat dan tareqat dikira brzikir ..
sekian saja dari saya wan noor najieha bt wan mohd kamal ..  

SHARING IS CARRING , CARRING IS LOVING !!
 lov u olls !!
 m.a.b.a ,lov u 4 eva !!! <3

Sunday, 26 February 2012

terkonkong !!

assalamualaikum ..
mlm ni tba2 ja aq rsa tension ..
tdi mak aq ad kal ..
mak aq smpat pesan kt aq , jge dri , ,
sebak gila bila mak pesan mcm too ..
mak mne la nk tgk ank dia derita kn ??
mak aq ckp , mak xnk bgi dh angh jlan2 lpas ni , mak xnk bgi angh drive lgi ,
ermm ,, sedey giler ,,
dh xderk dh pluang tuk aq gi jnjalan ngn dia ..
mak aq x prcyakn aq ker ??
tension ,,
orang lain yg buad hal ,, aq lak yg trkena tempias nyer ..
mmg x adil la .
stkat ni aq pndai lgi la jge dri .. tpi cbb kn ko pompoan aq lak yg terkonkong ..
tpi tak perr..
aq akn cuba trima undang2 yg mak aq ttap kn tuh ..
cbb aq taw ,,mak aq syg kn aq ,, cbb too dia xnak aq trlmpau bbas ..
naluri seorang ibu trllu kuat ..
mak aq ckp mcm too pon cbb untuk kbaikan dri aq jgak kn .. dia taw pe yg trbaik tuk ank dia ..
mak ,, andai itu tkdirnya , angah trima smua undang2 yg mak ttapkan ngn aty yg trbuka ..
angAh sayang mak selamanya ..
angah akn jge dri angah sebaik2nya ..

doa tuk kdua ibu bapaku .....
Rabbighfirlii wa liwaalidayyaa warhamnii warhamhumaakamaa rabbayaanii shaghiira.

(Oh Tuhan, ampunilah dosaku dan dosa kedua orang tuaku, kasihanilah aku dan sayangilah keduanya sebagaimana mereka mengasihiku diwaktu kecil.)


angah x mampu nk blas jasa mak ngn abh , ,angah hnya mampu iringkan doa ni je tuk mak n abh ..
ni je yg angah termampu stakat nii ..
assalamualaikum ..
tQ MUM N DAD ...
<3

Friday, 24 February 2012

ciri-ciri suami pilihan ! !

  • sedap mata memandang
  • solat lima waktu
  • berkemampuan untuk menyara keluarga
  • berkemampuan untuk mendidik keluarga ke jalan yang di redai Nya .
  • bukan kaki pukul
  • tidak panas baran
  • bertanggungjawab
  • penyabar
insyaALLAH hidup anda bhgia dan yang paling penting hidup kita diredai oleh yang maha ESA .. 
AMIN ..
:)

Wednesday, 15 February 2012

hey kawan !!!

assalamualaikum ..
yg prtama2 skli ,, saia ucapkn trima ksih kpd rkan2 sperjuangan saia iaitu nia ,nad and matun
kerana tlah mnyokong saia untk mlancarkn idea trbru saia dlm kisah hey kwan ..
korang taw tak apa itu kawan ????
bgi korang npe fungsi kawan ni ???
aq tension sgt3 smnjak 2 menjak niyh ..
klau korang la kn ,, korang tkut x mnipu ssuatu yg mlibatkan ksihatan ???
emm.. aq x fham la apa msalah kwan aq sorang tooo ~~
perlu ke mnipu ??
sakit la sgt too ,, konon2 dh stage tga dh ,, bleh jgak dia ckp yg dia ad kt icu 50/50 ..
tak ke bdoh nmanya too???
eeeii ,,
pleyzzz a,,
ko ni mmg xderk akal ex???!
emm ,,
oppss !! terover suda saia tuk kli ni ..
pApe un mmg aq x dpat trima apa yg dia bt kt aq n kwan2 aq ..
whai kwan2 ku nia,nad n matun ..
sabar dlu gn smua ni ,, suatu ary nnti ad la blsan nya !!!!
<3 <3

Monday, 9 January 2012

menanti dan terus menanti ~~ ~~

8.1.2012
seharian suntuk aq tggu mcj dri dia , tpi hampa ..
biasa'y dia akn mcj aq lpas magrib tiap2 ary !!
tpi ary ni x !!
sunyi cgt3 !!
pelik gila bila dia x mcj aq ..
aq rsA sunyiii cgt3 !!
xsggup gini !! 
kul 11.55 pm aq on9..
first AQ cek = inbox..
humm,,
nsib la aq tergerak aty nk on9 ..
rupa2 nya fon dia rosak .. mmg terbaik la..
aq xdpt kwal emosi aq cbb aq mmg x boley x mcj gn dia wlpn sehari !!
cbb cra too je aq ley ilangkn rindu aq kt dia ..
dh la aq berjauhan gn dia..
emm ~~
SKANg ni xtaw nk buAt apa..
smua rsa xkena ..
emm.. to jela tuk mlm ni ..
aq xdapat nk kawal emosi aq !!
cbb aq rndu dia cgt3 !!
 nyte !!
eiji!!!!! ~~~~apixxxx ~~~