Search This Blog

Saturday, 31 December 2011

syg kamu !!

bila dia post ssuatu kt fb aq ,,
aq rsa mcm syg je nk updte aq punya wall
cbb aq suka bila org yg aq syg post ssuatu kt wall aq . .
rasa terharu je !!
arap2 apa yg dia post tuu btul2 la lhir dri aty yg tulus cbb aq syg kn dia tol2 !!
lav u dear ~~
tpi skang aq rsa tension sgt2 bla dia ckap dia xsure pat blik or x tyme aq cti nnti !!
aq rindu dia sgt2 !!
if dia xblik jmpa aq ,, sia2 jela aq blik tuk cti kli ni ..
2 buln toxx x jmpa !!
aduyaii !!
arap2 kamoo blik ya syg !! (apixx)
n stu lgi  ,, ,,
xsbar jgak nk blik cbb nk jmpa my sis !
miss hanachiwa !!
wndu kamoo bangat !!
dh nk msuk 5 buln kot tk jmpa dia !! :((
 arap2 cti kli ni gempak arh ..\
arap2 kamoo balikk kg syg !!
i'll wait u!! (apixx)
21.1.2012 !!
detik yg ku tggu2 !!
sekian ~~

Friday, 30 December 2011

cara saya !! !!

assalamualaikum ..
ary ni saya agak bosan coz saya d tinggalkn keseorangan kt bilik yg agakk padat gn brang2 niyh !!
agakk membosankan + x selesa !!
tpi apa kn daya ,, sabar jela !! adab bljar !!
brsusah susah dlu , , bersenang senang kemudian !!
today saya nk brcrita psal saya ,,
korang smua mcty prnah rasa tension kn ..??
bgitu jgakk dgn psangan kita..
emm,, tdi ad smeone mcj kt saya then dia ckap tntg brita yg agak sdih ,,
saya trima mcj too dgn hrpan saya boleh bt dia sabar !
tpi ,, saya ni mmg lemah ckit dlm bab2 pjuk memujuk ni..
so ,,saya dpt ckp sabarrr~~ je kt dia ,, jwpn dia mcty la mcm xmud je kn cbb nmpk sgt saya ni xpndai nk mainkan peranan saia lam prhubungan ..
sedihh jgak la cbb xdpt nk tenangkn dia !!
saya mmg xtaw nk mcj mcm mna ngn dia tdi ,,
so saya ambk kptsan tukkk tipu dia !!
saya ckap nk gi mndi cbb u olls taw2 jela kn bila mud sseorg too dlm keadaan x stbil,, mcam2 boley jdi !!
prkara ngtif yg akn mmbwa ke arah prgaduhan ,,
so saya rsa mmg wajar lah cra saya tdi nya too ..
pokok nya skang ni adlah nk mengelakkan dri brlaku nya pergaduhan ..
saya rasa korang boleh guna la tipss ni tuk elakkan brgaduh ngn psangan korang .. (tuk mna2 psangan yg xpndai pjuk memujuk mcm aq ) :p

apixx ,, eg mitop maaf !!
eg tadop niat nk tipu n elakkan dri mcj APIXX ptg ni !!
eg bt gini cbb eg xmow kite gduh2 lgi ..
if awop x bca skrang pn,, suatu ary nnti if kita brsama ,,saya akn tnjuk n bgithu sume ni kt awopp !!
maafkn saya yerpp !! ukn niAt nk larikn dri time awopp sedey tpi saya nk elakkan dri brulang nya prgduhan2 yg xmsuk akal n remeh temeh !! !!
saya bt smua ni cbb saya syg awopp cgt3 !!
ilysm !!
apixxxx <3

renungan bersama !! !!

Ini adalah benar. Sila baca sehingga habis dan tolong sebarkan kepada seberapa banyak orang Islam yang boleh.

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh ini adalah surat wasiat dari penjaga makam Nabi Muhammad SAW iaitu Sheikh Ahmad Maeine (Saudi Arabia).pada suatu malam ketika membaca Al-Quran dimakam Rasulullah SAW. selepas membaca lalu hamba tertidur, dalam tidur hamba bermimpi didatangi Rasulullah SAW lalu bersabda kepada hamba, dalam 60 000 yang meninggal dunia di zaman ini tiada seorang pun yang matinya dalam keadaan beriman.

(a)isteri tidak mendengar kata suami.

(b)orang kaya tidak lagi bertimbang rasa.

(c)orang tidak lagi berzakat dan tidak membuat kebajikan.

Oleh itu wahai Sheikh Ahmad, hendaklah kamu menyedarkan kepada orangmembuat kebajikan, kerana hari penghabisan(Qiamat) akan tiba di mana bintang akan terbit dari langit,
sesudah itu matahari akan turun di atas kepala.

PESANAN HAMBA INI
(a) berselawat - untuk junjungan Nabi kita Muhammad SAW.

(b) bertaubatlah - dengan segera sementara Pintu Taubat masih terbuka.

(c) Bersembahyanglah

(d) berzakat – jangan ditinggalkan.

(e) Menunaikan Fardhu haji – bila berkemampuan.

(f) Jangan menderhaka kepada kedua ibu bapa.

UNTUK MAKLUMAN

1.seorang saudagar dari Bombay telah menerima surat ini dan beliau telah mencatak sebanyak 20 salinan dan mengirimkan kepada orang lain, dia kemudiannya dianugerahi Allah dengan mendapat keuntungan yang besar dalam perniagaannya.

2.seorang hamba Allah telah menerima surat ini tetapi tidak menganggap wasiat ini palsu,maka selang beberapa hari kemudian anaknya meninggal dunia.

3.Pada tahun 1977 Tun Dato Mustapha bekas Ketua Menteri Sabah menerima wasiat ini kemudian mengarahkan setiausahanya mencetak sebanyak 20 salinan dan menghantarnya kepada orang lain, maka selang beberapa hari kemudian dia telah mendapat hadiah dari kebajikan masyarakat di malaysia timur.

4.Tan Sri Ghazali Jawi, bekas menteri besar perak secara tidak langsung dipecat dari jawatannya kerana apabila beliau menerima wasiat ini beliau terlupa mencetak 20 salinan untuk disebarkan kepada orang lain, beberapa hari kemudian beliau telah dilantik menteri Kabinet Perdana Menteri.

5.Zulfikar Ali Bhuno telah menerima surat wasiat ini dan tidak percaya akan kebenarannya juga menganggap palsu lalu membuangnya ke dalam tong sampah. seminggu kemudian beliau telah dijatuhkan hukuman pancung sampai mati.

6.Di Terengganu, seorang pekerja bengkel kenderaan telah menerima wasiat ini dari pengirim yang tidak dikenali yang datangnya dari Perak lalu beliau membuat sebanyak 20 salinan seperti yang dituntut. mengendahkannya danAlhamdulillah dia
dianugerahkan oleh Allahseorang gadis berakhlak mulia seperti yang dituntut oleh Islam. baginya anugerah ini paling agung dan tidak ada tandingannya.

7.Di Terengganu juga, seoranghamba Allah telah menerima surat ini dari orang yang tidak dikenali tetapi beliau tidak mengendahkannya dengan mengatakan ianya bohong belaka dan sengaja mengada-adakan untuk menakutkan orang yang membacanya. Beberapa hari kemudian dia telah mendapat penyakit ganjil dan penderitaanya amat menyedihkan. setelah tiga minggu mendapat rawatan rapi di hospital,penyakitnya sukar juga diubati oleh doktor. akhirnya beliau teringat akan wasiat ini dan mengedarkannya kepada orang lain. seminggu kemudian barulah beliau beransur sembuh sehingga sekarang. banyak lagi contoh-contoh orang yang menerima wasiat tetapi tidak mempercayainya dan tidak mengedarkannya atau menyampaikan kepada orang lain. dimana mereka mendapat malapetaka.setelah kejadian menggembirakan dan menyakinkan ini anda jangan lupa menyampaikan 20 salinan wasiat dalam masa 96 jam dari masa anda menerimanya. InsyaAllah anda memperolehi sesuatu dari YANG MAHA KUASA dengan penuh keyakinan pasti ia akan menerangi hidup anda dengan nikmat kebahagiaan hidup. ISNYAALLAH.

PERHATIAN

Setelah membaca wasiat ini hendaklah ditulis atau dicetak dan disampaikan kepda orang lain sebanyak 20 salinan. sekiranya telah dilakukan anda akan dianugerahkan sesuatu nikmat atau hajat anda akan dikabulkan oleh ALLAH. kata sheikh ahmad lagi. jika apa yang hamba katakan ini tidak benar, biarlah hamba mati dalam kekufuran dan hamba tidak mendapat perlindungan dan syafaat Rasulullah SAW naaauzubillah. oleh itu hendaklah ditulis atau dicetak dan disampaikan kepada orang lain. insyaAllah dalam masa 2 minggu anda akan berolah kebahagiaan dan ingatlah lakukan ini dengan hati yang ikhlas dan janganlah diabaikan atau dibiarkan

TOLONG SEBARKAN SEBANYAK 20 WASIAT INI KEPADA UMAT ISLAM !

Sunday, 25 December 2011

dia !!

bla dduk brsama rsa bhgia je , , tpi bla brjauhan gn dia mcm2 rsa yg ad lam fkiran aq ..
KELIRU !!

Asal aq rsa dia dh mcm brubah dh skrg ??
sllu nk mrah2 aq,,
nk cri slah aq !!
pe yg x kena ??
if dh bosan trus trang jerr !!
bukn susah pn nk trus trg !!
ssh kn lau kta dh btul2 syg kn org too tpi org too x paam kita . ..
siksa ! !
hurm . .
pkiran bercelaru skrg ..
tQ dear cbb dh bt saia cURIga !! !!

Saturday, 17 December 2011

pesan berpesan sesama kita

pengajaran untuk kita semua !!


"Seandainya teguran yang kamu sampaikan tidak diterima oleh seseorang.....Teruslah berlapang dada, yang penting kebenaran telah kamu sampaikan....." :)
Amar Makruf Nahi Mungkar wahai sahabat ♥ ♥ ♥

Thursday, 15 December 2011

tanda-tanda cinta yg semakin pudar !!

heloww ,,
msa sya on9 fb skjap tdi saya ad terbaca sesuatu pda wall frenzz saya ..
lihat dibawah !!

tnda2 cnta yg smkin pudar ~~

? Malas angkat telefon..
? Taip sms pun pendek2 jer..
? Dengan orang lain dia boleh cakap ‘single’..!
? Bila kita cakap “i love u”, dia balas ‘K” jer..?!!
... ? Ada apa-2 hal asyik cakap malas, malas, malasss ja..
? Sudah pandai bergurau secara kasar n menyakitkan hati..
? Apa kita buat dah tak betul dimata dia..
? Dia nampak kelemahan kita lebih dari kebaikan..
? Dia dah tak kisah apa yang jadi pada kita..
? Susah nak senyum @ gurau2 macam dulu-dulu..
? Dulu boleh jer bergayut berjam-jam.. sekarang 5 minit pun susah,...(..ADAKAH POINTS INI ADA DLM HIDUP ANDA..)

apa yg korang smua rsa lpas korang bca points di atas ??

sempat juga saya post kt wall bf saya !!
tba2 ja saya rasa emo yg tramat sgt !!
hurm!! 
mcm ada jA YG x kna gn sya dan dia !!
hurm ..
what should i do ??

14.12.2011

assalamualaikum ,,
ptg ni sptot nya ad klaz pkul4 smpai 6 ptg tpi ntah knpa tba2 ja mdm kansel klas too ..
rsa bosan gila kot idop mcm ni ..
if ad klazz xderk a pkran sya trtumpu kt dia sgt tpi mlangkn nsib sya ptg niyh ..
emm ..
dh la puasa .. bdan rasa ltih ja mcm nk rehat tpi pjam pnya pjam mte xnk trlelap jgak .. 
seksa ja rsa nya ..
arghh !! tension nya !!
sya bukn xnk egt kn dia tpi bila pkirkan psal smlm rsa mcm x sptotnya la dia bt saya mcm too ..
apa la sgt slah sya , nk kta biadab xderk la guna ayt ksar ke apa ..
hurm !!
x suka la gadow2 mcm ni ,,nk bljar pn xderk mod ..
saya xbleh nk lupakan awak wlaupn sesaat !!saya harap awak tawu apa yg saya rasakan !!
msuk klazz tdi pn rsa mcm x best je ,, nmpk sgt mcm ad prob ..
urmm .. 
bt malu ja kn !!

saya syg awak cgt2 a_p_xx l_r__yy !!
eiji~~

Wednesday, 14 December 2011

saat aq sygkn dhia !!

mlm ni mmg mlm yg mnyedihkn la bgi aq ..
nk kte ckap lbih kurg ASE nyer xderk la smpai truk mna pn ,, 
tpi asal dia tiba2 ja nk mrah aq smpai x eply aq punya mcj ~~
arghh tension nyer !!!
pleyzz la !!
knpA la saat ktA btul2 sygkn dia ,dia bleh nk lukakan aty kta??
knpa >??
awak ad girl laen ker syg ???

aty aq rsa x tenteram la !!
wat should i do???
lau aq ta sies gn dia xla smpai mcm ni jdi nyer tpi masalahnya aq dh mmg tol2 sygkn dia ..
sia2 ja aq setia ngn dia klau mcm ni pengakhiran hbungan yg kta jlinkn niyh !!
angau + sasau jdi nyer niyh ...

if awak btol2 dh bosan n xnk saya lgi tlong ckap trus trang ,,
jgn siksa sya mcm ni ..

pleyzz la waq ~~


jgn smpai saya ckap saya mnyesal trima awk lam idop sya dh ah ...
cbb saya if dh ludah saya x akan jilat balik !!


saya btol2 sygkn awak a_p_xx L_re_yy !!!


Monday, 12 December 2011

12.12.2011// 09.07 pm

now tggl la aq bsendirian kt bilik~~
mmber2 aq smua kluar pegi mkn..
hahaha..
DIET punya psall aq tk ikot diorg bt kli ni..
agak2 aq bleh tak kurangkan berat bdan sblum cuti raya cina niyh???
emm
..

slma ni lau bab2 mkn konpem aq yg heret diorg cri mkanan..
tpi skrg dh terbalik plak dh.
diorg plak yg nk heret aq kloar mkn sama2!!
hahaa..mmg tak aw...
sia2 jela aq joging ptg2 klau aq mkn wktu mlm ..
nsib la iman aq ni kuat lgi ,,
klau tak konpem2 dh aq ekot diorg smua too!!
huhuu..
k,ckup la smpai kt sini story saia tuk mlm ni..
doakn tuk sya semoga diet sya ni mmbuahkn hsil ygf baik taw..
jgn lupa!!
hihi
k..dadidu~~

Thursday, 8 December 2011

8.12.2011

assalamualaikum..
mlm ni tbe2 je rase teringat kt my mum..
windu cgt2 kt dier~~
lmbt nyer mse brlalu..
xtrthan dh rsanya niyh..
emm~~
2morrow saia ad usrah kt klej..
arap2 trkjut la pg besokk..
nebess je rsa nk msuk klaz usrah pgi besokk..
tuk sem ni,saia amek 2 klaz usrah..
klaz prtma strt kul 10 then klaz yg ke2 strt kul11.30..
arap2 klaz too baek2 jelar..
adoii..nebesss kottt!!
emm..
thats ols 4 today~~
nunyte~~
<3

Tuesday, 6 December 2011

first class tuk subjek intro.to child care~~

ary ni first class tuk subjek child care niyh,,
aq gn mmber aq sorg ni lwat msuk 10 mnt..
ncib la mse msuk too miss to ok je..
alhmdlilah,kt klas too xderk pljar llki,,waaaa
epy gilerrr aq..tayah la nk ase malu nnti kn..
hhahaa~~
then,,cara miss to pn aq ase mcm ok la..
bdak lam klass to pn ok gak..
alhmdlilah,,arap smua brjlan gn lncar insyaALLAH..
Doakn aq brjaya suatu ary nnti..
thats olss from me today~~
tQ...
:))

Monday, 5 December 2011

gembira~~

pda trikh 4.12.2011..
dugaan yg melanda aq dibalas dgn kgmbiraan~~
tpat kul8 mlm aq cek la aq punya rsult~~
alhmdulilah,,aq dpt pointer 3.++++
masa too mmg kaku la aq,,tataw nk ckap ap,,
gmbira sgt2,,
:))
aq tk jgka pn result aq mcm too,,
pape un,,aq gmbra cgt2..
arap2 lpas ni aq bleh stay gn pointer too dn bleh dptkn pointer yg lbih baek tuk sem yg akn dtg
insyaALLAH..
thats ols 4 today...
tq..
:))

4.12.2011

assalamualaikum...
ary ni saia nk shre gn korang dugaan yg saia trpksa hdapi smlm...
stlah abes cuti sem untk sem1,saia pulang ke klej dgn mnaiki bas..
bas too tk brhenti kt gombak,,
perghh
mmg terbaek aw,,
trpksa aw trun kt prhntian putra..
mak aihhh,,
dh la brg bykk,,berat gilerr kott..
trpksa la aq bwak brg smua too pegi cri KTM..
Pusing punye pusing tk jmpa,,
kpala dh rsa bengang dh,
rse nak mngis pon ad kowtt~
aq tbahkn aty,,
pas too ad la sorg budak tgur aq tye ktm kt mne,,mak aihh,,bleh plak dier tye aq yg tah pape niyhh,,
lpas to kitorg pegi la cri together gether~~~
wakakaaa,,
ncib la jmpa,,klau tk konpem aq nangisss kt tpi jln too~~
mse tgh2 tggu train KTM too,,angin tba2 jep dtg gn kencang,
mse too TUHAN jep yg taw pe pasaan aq,,cuak giler,,
lama2 angin to pon reda la ckit..
lpas naek ktm kne lak cri tksi,,mse too dh 6.30 pm dh.
tksi tk dtg2 gak,,
trpksa la aq bawak brg2 jln kluar cri tksi,,
letih giler..
mmg tk sggup la aq llui dugaan ni blik lpas ni..
smpai kt ostel kul7 ++
arghhhh..
letihh gilerrr..
byk dugaan aq tuk ary smlm..
betapa susah nyer brada d tmpat org,,
aq arap lpas ni x jdi dh smua ni,,aq tk sggup dh llui dugaan ni..
sekian~~

Thursday, 1 December 2011

about me~~

Kebaikan saia
Emm,,
Apa ex kbaikan saia??
Ntah la..
yg ni sush ckit saia nk ckp cbb org yg mnilai kita..
Sllu nya,ap yg kita rasakn elok mgkin bgi org lain ianya tidak se elok yg kita sgka kn..
Ap yg pnting,,
Lakukn segala kerja kite dgn ikhlas..
Jgn lkukn krja kita smata2 untk d pndg elok oleh org skilling ttpi ,lakukn lah krjja kite ikhlas spaya kerja yg kita lkukn itu diredai ALLAH..
ITU YG PLING PNTING..
Dan jgn lah kita asyk mniru perwatakn org krana itu bleh mnampakkan keburukn kita..
Jdi lah dri kita sdri..
Dunia hnya smntra..
Egt wahai teman2ku!!
Renung2kn dan selamat beramal~~
                    ~ eiji <3 apixx ~
Sekian..