Search This Blog

Sunday, 27 May 2012

27.5.2012

skrg jam 2.am ..
xboley nak lelapkan mate cbb asgnmnt !! n mata pon x akn PJAM ble aty asyk tringat kn dier jerp ~
dah mcm mne??
nsib la esop ary mggu.. bgun lwat pon tape ~~
now tgh mengkreatifkan dri tuk buad logo tuk my kindergarten project !!
perah otak jgak tuk buad visi,misi,pamphlete,lagu,motto n so on !!
erghh !!
nmpk mcm remeh tpi hakikatnye Tuhan jerp yg taw..
project too na kne submit mggu ni ..
tape jieha!! think positive
egt pepatah ni
"berakit2 ke hulu, berenang2 ke tepian ,, bersusah2 dahulu, bersenang2 kemudian ... "
n yg pling penting ,lakukan kerja gn iklas.. insyaALLAH di permudahkan oleh yg maha ESA..
amin..

skrg ni aty ta tenang ble pk kan dia !!
kte org mmg xderk mslah skrg ni tp mslah to tmbul ble saia rsa kesorangan !
mmg x suka mcm gini ..
xsuka sgt3 !!
mcm2 bnda ngtive kt kpala skrg ni..
even bnda yg dia x buad skly pon aq dh ase mcm dia buad gak !!
dah mcm mne??
ap yg saia nk xsusah pn sbnrnye !!
saia nk dia spent time gn saia jer..
lau x boley lama kjap pn ok..
ta pon lau bz inform la sikit.
jgn diam mcm ni..
seriously, lau dia anta rQ  kt saia pn dh bt saia trsenyum bhgia..
RQ je too..
kuat penangan dri dia lam hidup saia !! honestly !!
mcm nonsense giler kn !!!!
tpi hkikat dia mcm too la !!
bile dia na pham saia ???!!

ermm,, tape! saia mmg pnunggu setia !!saia tggu saat too .. (saat awk sedar kkurangan awk dlm hbngan ni n saat awk tol2 akn hargai saia !!)
love u so much muhd afiq ~
that's oll from me!!
:)



Thursday, 10 May 2012

10.5.2012

sabar slagi boley sabar !!
aggp smua ni dgaan but jgn smpai aq jd monster..
sesungguhnyer pglman bley mndewasakan kite..
right now, try to think positive..
bkn nk mrah sgt pon, tpi rsa mcm d permainkan..
dalam erti kta lain 'tacink'
even bz or ad prob pon ckp jela jlas2..
x la ase mcm tunggul cgt mcm too ..
dh la mse tuk aq mlm je !! too pn bkn slalu..
bkn aq nk mcj gn dia 24jAM pn,, luang ckt mse pn dh kre ok dh..
emm
lau aq bt gtu, ase nye truk da gduh nyer..
nta arr.. arap suatu ary dia sdar la npe kkurngan dier !!
huhh..
seriously , mmg trasa sgt3..


Saturday, 5 May 2012

benarkan cinta itu menyakitkan !!

‎(: BENARKAN CINTA ITU MENYAKITKAN :)

Setiap orang mempunyai makna cinta yang tersendiri. Ada yang kata, cinta itu menyakitkan dan jangan kau hampirinya. Tetapi, ada juga yang kata, cinta itu mengasyikkan sehingga kau akan terbawa-bawa dengan ombak asmaranya. Dan ada juga yang kata, cinta itu indah dan tiada ungkapan yang dapat menyatakan maksud cinta yang sebenar.
Bagi yang mengatakan bahawa cinta itu menyakitkan, ianya memang benar. Walau sepadan mana pun sepasang kekasih itu, akan ada juga masalah yang timbul. Ianya boleh diibaratkan, langit tak semestinya sentiasa cerah. Dalam berkapel ini, kita memang tidak boleh lari dari masalah. Bahkan, kita sendiri yang perlu menghadapinya dan juga menyelesaikan masalah tersebut.
Kesakitan cinta ini makin terasa ngilunya apabila sebuah pasangan itu hancur musnah. Apa yang dijanjikan selama ini, menjadi dusta belaka. Ketika baru sahaja clash, semuanya menjadi tak kena. Semuanya dipersalahkan. Itu tak betul, ini tak betul. Terasa diri ini dihimpit oleh sebuah keretapi dan tiada siapa yang ingin menolong.
Jadi, sekiranya anda ingin bercinta dengan seseorang, ingatlah. Cinta ini tak semuanya indah. Dan anda perlu bersedia untuk menghadapi sebarang kemungkinan yang berlaku. Yang pasti, dalam percintaan akan ada pasang surutnya perhubungan. Cuma kita tidak tahu, bila ia akan berlaku. Mungkin hari ini, esok, lusa dan bila-bila masa.

Thursday, 3 May 2012

beginilah caranya ...


Aku tahu di mana nak cari cintamu
Di sini tak mungkin mengalah
Dengan apa yang mendatang
Yang ku tahu
Kucuba yang terbaik untukmu
Yang indah jadikan kenangan
Yang duka perbetulkan
:( ...
love him so much !!

Wednesday, 2 May 2012

pencinta terbaik

Berikan ku peluang terakhir sekali lagi
Untuk membukti kasih sejujurnya di hati
Maafkan seandainya cintaku tidak sempurna

Kaulah insan pertama berpacaran dengan ku
Dan bersama ku mahu masa depan yang kukuh
Maafkan seandainya ku masih amatur cinta

Luangkan diri ini lebih masa
Melengkapkan kekurangan yang ku ada
Temankan di kala ku memerlukan bimbingan
Sehingga diriku menjadi pencinta terbaik

Bukan dengan sengaja tidak cukup prihatin
Ku harap kau bersabar dan rasa lebih yakin
Maafkan seandainya ku masih amatur cinta

Luangkan diri ini lebih masa
Melengkapkan kekurangan yang ku ada
Temankan di kala ku memerlukan bimbingan
Sehingga diriku menjadi pencinta terbaik

Maafkan seandainya ku masih amatur cinta

Luangkan diri ini lebih masa
Melengkapkan kekurangan yang ku ada
Temankan di kala ku memerlukan bimbingan
Sehingga diriku menjadi pencinta... ooo
Pencinta terbaik