Search This Blog

Saturday, 31 December 2011

syg kamu !!

bila dia post ssuatu kt fb aq ,,
aq rsa mcm syg je nk updte aq punya wall
cbb aq suka bila org yg aq syg post ssuatu kt wall aq . .
rasa terharu je !!
arap2 apa yg dia post tuu btul2 la lhir dri aty yg tulus cbb aq syg kn dia tol2 !!
lav u dear ~~
tpi skang aq rsa tension sgt2 bla dia ckap dia xsure pat blik or x tyme aq cti nnti !!
aq rindu dia sgt2 !!
if dia xblik jmpa aq ,, sia2 jela aq blik tuk cti kli ni ..
2 buln toxx x jmpa !!
aduyaii !!
arap2 kamoo blik ya syg !! (apixx)
n stu lgi  ,, ,,
xsbar jgak nk blik cbb nk jmpa my sis !
miss hanachiwa !!
wndu kamoo bangat !!
dh nk msuk 5 buln kot tk jmpa dia !! :((
 arap2 cti kli ni gempak arh ..\
arap2 kamoo balikk kg syg !!
i'll wait u!! (apixx)
21.1.2012 !!
detik yg ku tggu2 !!
sekian ~~

Friday, 30 December 2011

cara saya !! !!

assalamualaikum ..
ary ni saya agak bosan coz saya d tinggalkn keseorangan kt bilik yg agakk padat gn brang2 niyh !!
agakk membosankan + x selesa !!
tpi apa kn daya ,, sabar jela !! adab bljar !!
brsusah susah dlu , , bersenang senang kemudian !!
today saya nk brcrita psal saya ,,
korang smua mcty prnah rasa tension kn ..??
bgitu jgakk dgn psangan kita..
emm,, tdi ad smeone mcj kt saya then dia ckap tntg brita yg agak sdih ,,
saya trima mcj too dgn hrpan saya boleh bt dia sabar !
tpi ,, saya ni mmg lemah ckit dlm bab2 pjuk memujuk ni..
so ,,saya dpt ckp sabarrr~~ je kt dia ,, jwpn dia mcty la mcm xmud je kn cbb nmpk sgt saya ni xpndai nk mainkan peranan saia lam prhubungan ..
sedihh jgak la cbb xdpt nk tenangkn dia !!
saya mmg xtaw nk mcj mcm mna ngn dia tdi ,,
so saya ambk kptsan tukkk tipu dia !!
saya ckap nk gi mndi cbb u olls taw2 jela kn bila mud sseorg too dlm keadaan x stbil,, mcam2 boley jdi !!
prkara ngtif yg akn mmbwa ke arah prgaduhan ,,
so saya rsa mmg wajar lah cra saya tdi nya too ..
pokok nya skang ni adlah nk mengelakkan dri brlaku nya pergaduhan ..
saya rasa korang boleh guna la tipss ni tuk elakkan brgaduh ngn psangan korang .. (tuk mna2 psangan yg xpndai pjuk memujuk mcm aq ) :p

apixx ,, eg mitop maaf !!
eg tadop niat nk tipu n elakkan dri mcj APIXX ptg ni !!
eg bt gini cbb eg xmow kite gduh2 lgi ..
if awop x bca skrang pn,, suatu ary nnti if kita brsama ,,saya akn tnjuk n bgithu sume ni kt awopp !!
maafkn saya yerpp !! ukn niAt nk larikn dri time awopp sedey tpi saya nk elakkan dri brulang nya prgduhan2 yg xmsuk akal n remeh temeh !! !!
saya bt smua ni cbb saya syg awopp cgt3 !!
ilysm !!
apixxxx <3

renungan bersama !! !!

Ini adalah benar. Sila baca sehingga habis dan tolong sebarkan kepada seberapa banyak orang Islam yang boleh.

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh ini adalah surat wasiat dari penjaga makam Nabi Muhammad SAW iaitu Sheikh Ahmad Maeine (Saudi Arabia).pada suatu malam ketika membaca Al-Quran dimakam Rasulullah SAW. selepas membaca lalu hamba tertidur, dalam tidur hamba bermimpi didatangi Rasulullah SAW lalu bersabda kepada hamba, dalam 60 000 yang meninggal dunia di zaman ini tiada seorang pun yang matinya dalam keadaan beriman.

(a)isteri tidak mendengar kata suami.

(b)orang kaya tidak lagi bertimbang rasa.

(c)orang tidak lagi berzakat dan tidak membuat kebajikan.

Oleh itu wahai Sheikh Ahmad, hendaklah kamu menyedarkan kepada orangmembuat kebajikan, kerana hari penghabisan(Qiamat) akan tiba di mana bintang akan terbit dari langit,
sesudah itu matahari akan turun di atas kepala.

PESANAN HAMBA INI
(a) berselawat - untuk junjungan Nabi kita Muhammad SAW.

(b) bertaubatlah - dengan segera sementara Pintu Taubat masih terbuka.

(c) Bersembahyanglah

(d) berzakat – jangan ditinggalkan.

(e) Menunaikan Fardhu haji – bila berkemampuan.

(f) Jangan menderhaka kepada kedua ibu bapa.

UNTUK MAKLUMAN

1.seorang saudagar dari Bombay telah menerima surat ini dan beliau telah mencatak sebanyak 20 salinan dan mengirimkan kepada orang lain, dia kemudiannya dianugerahi Allah dengan mendapat keuntungan yang besar dalam perniagaannya.

2.seorang hamba Allah telah menerima surat ini tetapi tidak menganggap wasiat ini palsu,maka selang beberapa hari kemudian anaknya meninggal dunia.

3.Pada tahun 1977 Tun Dato Mustapha bekas Ketua Menteri Sabah menerima wasiat ini kemudian mengarahkan setiausahanya mencetak sebanyak 20 salinan dan menghantarnya kepada orang lain, maka selang beberapa hari kemudian dia telah mendapat hadiah dari kebajikan masyarakat di malaysia timur.

4.Tan Sri Ghazali Jawi, bekas menteri besar perak secara tidak langsung dipecat dari jawatannya kerana apabila beliau menerima wasiat ini beliau terlupa mencetak 20 salinan untuk disebarkan kepada orang lain, beberapa hari kemudian beliau telah dilantik menteri Kabinet Perdana Menteri.

5.Zulfikar Ali Bhuno telah menerima surat wasiat ini dan tidak percaya akan kebenarannya juga menganggap palsu lalu membuangnya ke dalam tong sampah. seminggu kemudian beliau telah dijatuhkan hukuman pancung sampai mati.

6.Di Terengganu, seorang pekerja bengkel kenderaan telah menerima wasiat ini dari pengirim yang tidak dikenali yang datangnya dari Perak lalu beliau membuat sebanyak 20 salinan seperti yang dituntut. mengendahkannya danAlhamdulillah dia
dianugerahkan oleh Allahseorang gadis berakhlak mulia seperti yang dituntut oleh Islam. baginya anugerah ini paling agung dan tidak ada tandingannya.

7.Di Terengganu juga, seoranghamba Allah telah menerima surat ini dari orang yang tidak dikenali tetapi beliau tidak mengendahkannya dengan mengatakan ianya bohong belaka dan sengaja mengada-adakan untuk menakutkan orang yang membacanya. Beberapa hari kemudian dia telah mendapat penyakit ganjil dan penderitaanya amat menyedihkan. setelah tiga minggu mendapat rawatan rapi di hospital,penyakitnya sukar juga diubati oleh doktor. akhirnya beliau teringat akan wasiat ini dan mengedarkannya kepada orang lain. seminggu kemudian barulah beliau beransur sembuh sehingga sekarang. banyak lagi contoh-contoh orang yang menerima wasiat tetapi tidak mempercayainya dan tidak mengedarkannya atau menyampaikan kepada orang lain. dimana mereka mendapat malapetaka.setelah kejadian menggembirakan dan menyakinkan ini anda jangan lupa menyampaikan 20 salinan wasiat dalam masa 96 jam dari masa anda menerimanya. InsyaAllah anda memperolehi sesuatu dari YANG MAHA KUASA dengan penuh keyakinan pasti ia akan menerangi hidup anda dengan nikmat kebahagiaan hidup. ISNYAALLAH.

PERHATIAN

Setelah membaca wasiat ini hendaklah ditulis atau dicetak dan disampaikan kepda orang lain sebanyak 20 salinan. sekiranya telah dilakukan anda akan dianugerahkan sesuatu nikmat atau hajat anda akan dikabulkan oleh ALLAH. kata sheikh ahmad lagi. jika apa yang hamba katakan ini tidak benar, biarlah hamba mati dalam kekufuran dan hamba tidak mendapat perlindungan dan syafaat Rasulullah SAW naaauzubillah. oleh itu hendaklah ditulis atau dicetak dan disampaikan kepada orang lain. insyaAllah dalam masa 2 minggu anda akan berolah kebahagiaan dan ingatlah lakukan ini dengan hati yang ikhlas dan janganlah diabaikan atau dibiarkan

TOLONG SEBARKAN SEBANYAK 20 WASIAT INI KEPADA UMAT ISLAM !

Sunday, 25 December 2011

dia !!

bla dduk brsama rsa bhgia je , , tpi bla brjauhan gn dia mcm2 rsa yg ad lam fkiran aq ..
KELIRU !!

Asal aq rsa dia dh mcm brubah dh skrg ??
sllu nk mrah2 aq,,
nk cri slah aq !!
pe yg x kena ??
if dh bosan trus trang jerr !!
bukn susah pn nk trus trg !!
ssh kn lau kta dh btul2 syg kn org too tpi org too x paam kita . ..
siksa ! !
hurm . .
pkiran bercelaru skrg ..
tQ dear cbb dh bt saia cURIga !! !!

Saturday, 17 December 2011

pesan berpesan sesama kita

pengajaran untuk kita semua !!


"Seandainya teguran yang kamu sampaikan tidak diterima oleh seseorang.....Teruslah berlapang dada, yang penting kebenaran telah kamu sampaikan....." :)
Amar Makruf Nahi Mungkar wahai sahabat ♥ ♥ ♥

Thursday, 15 December 2011

tanda-tanda cinta yg semakin pudar !!

heloww ,,
msa sya on9 fb skjap tdi saya ad terbaca sesuatu pda wall frenzz saya ..
lihat dibawah !!

tnda2 cnta yg smkin pudar ~~

? Malas angkat telefon..
? Taip sms pun pendek2 jer..
? Dengan orang lain dia boleh cakap ‘single’..!
? Bila kita cakap “i love u”, dia balas ‘K” jer..?!!
... ? Ada apa-2 hal asyik cakap malas, malas, malasss ja..
? Sudah pandai bergurau secara kasar n menyakitkan hati..
? Apa kita buat dah tak betul dimata dia..
? Dia nampak kelemahan kita lebih dari kebaikan..
? Dia dah tak kisah apa yang jadi pada kita..
? Susah nak senyum @ gurau2 macam dulu-dulu..
? Dulu boleh jer bergayut berjam-jam.. sekarang 5 minit pun susah,...(..ADAKAH POINTS INI ADA DLM HIDUP ANDA..)

apa yg korang smua rsa lpas korang bca points di atas ??

sempat juga saya post kt wall bf saya !!
tba2 ja saya rasa emo yg tramat sgt !!
hurm!! 
mcm ada jA YG x kna gn sya dan dia !!
hurm ..
what should i do ??

14.12.2011

assalamualaikum ,,
ptg ni sptot nya ad klaz pkul4 smpai 6 ptg tpi ntah knpa tba2 ja mdm kansel klas too ..
rsa bosan gila kot idop mcm ni ..
if ad klazz xderk a pkran sya trtumpu kt dia sgt tpi mlangkn nsib sya ptg niyh ..
emm ..
dh la puasa .. bdan rasa ltih ja mcm nk rehat tpi pjam pnya pjam mte xnk trlelap jgak .. 
seksa ja rsa nya ..
arghh !! tension nya !!
sya bukn xnk egt kn dia tpi bila pkirkan psal smlm rsa mcm x sptotnya la dia bt saya mcm too ..
apa la sgt slah sya , nk kta biadab xderk la guna ayt ksar ke apa ..
hurm !!
x suka la gadow2 mcm ni ,,nk bljar pn xderk mod ..
saya xbleh nk lupakan awak wlaupn sesaat !!saya harap awak tawu apa yg saya rasakan !!
msuk klazz tdi pn rsa mcm x best je ,, nmpk sgt mcm ad prob ..
urmm .. 
bt malu ja kn !!

saya syg awak cgt2 a_p_xx l_r__yy !!
eiji~~

Wednesday, 14 December 2011

saat aq sygkn dhia !!

mlm ni mmg mlm yg mnyedihkn la bgi aq ..
nk kte ckap lbih kurg ASE nyer xderk la smpai truk mna pn ,, 
tpi asal dia tiba2 ja nk mrah aq smpai x eply aq punya mcj ~~
arghh tension nyer !!!
pleyzz la !!
knpA la saat ktA btul2 sygkn dia ,dia bleh nk lukakan aty kta??
knpa >??
awak ad girl laen ker syg ???

aty aq rsa x tenteram la !!
wat should i do???
lau aq ta sies gn dia xla smpai mcm ni jdi nyer tpi masalahnya aq dh mmg tol2 sygkn dia ..
sia2 ja aq setia ngn dia klau mcm ni pengakhiran hbungan yg kta jlinkn niyh !!
angau + sasau jdi nyer niyh ...

if awak btol2 dh bosan n xnk saya lgi tlong ckap trus trang ,,
jgn siksa sya mcm ni ..

pleyzz la waq ~~


jgn smpai saya ckap saya mnyesal trima awk lam idop sya dh ah ...
cbb saya if dh ludah saya x akan jilat balik !!


saya btol2 sygkn awak a_p_xx L_re_yy !!!


Monday, 12 December 2011

12.12.2011// 09.07 pm

now tggl la aq bsendirian kt bilik~~
mmber2 aq smua kluar pegi mkn..
hahaha..
DIET punya psall aq tk ikot diorg bt kli ni..
agak2 aq bleh tak kurangkan berat bdan sblum cuti raya cina niyh???
emm
..

slma ni lau bab2 mkn konpem aq yg heret diorg cri mkanan..
tpi skrg dh terbalik plak dh.
diorg plak yg nk heret aq kloar mkn sama2!!
hahaa..mmg tak aw...
sia2 jela aq joging ptg2 klau aq mkn wktu mlm ..
nsib la iman aq ni kuat lgi ,,
klau tak konpem2 dh aq ekot diorg smua too!!
huhuu..
k,ckup la smpai kt sini story saia tuk mlm ni..
doakn tuk sya semoga diet sya ni mmbuahkn hsil ygf baik taw..
jgn lupa!!
hihi
k..dadidu~~

Thursday, 8 December 2011

8.12.2011

assalamualaikum..
mlm ni tbe2 je rase teringat kt my mum..
windu cgt2 kt dier~~
lmbt nyer mse brlalu..
xtrthan dh rsanya niyh..
emm~~
2morrow saia ad usrah kt klej..
arap2 trkjut la pg besokk..
nebess je rsa nk msuk klaz usrah pgi besokk..
tuk sem ni,saia amek 2 klaz usrah..
klaz prtma strt kul 10 then klaz yg ke2 strt kul11.30..
arap2 klaz too baek2 jelar..
adoii..nebesss kottt!!
emm..
thats ols 4 today~~
nunyte~~
<3

Tuesday, 6 December 2011

first class tuk subjek intro.to child care~~

ary ni first class tuk subjek child care niyh,,
aq gn mmber aq sorg ni lwat msuk 10 mnt..
ncib la mse msuk too miss to ok je..
alhmdlilah,kt klas too xderk pljar llki,,waaaa
epy gilerrr aq..tayah la nk ase malu nnti kn..
hhahaa~~
then,,cara miss to pn aq ase mcm ok la..
bdak lam klass to pn ok gak..
alhmdlilah,,arap smua brjlan gn lncar insyaALLAH..
Doakn aq brjaya suatu ary nnti..
thats olss from me today~~
tQ...
:))

Monday, 5 December 2011

gembira~~

pda trikh 4.12.2011..
dugaan yg melanda aq dibalas dgn kgmbiraan~~
tpat kul8 mlm aq cek la aq punya rsult~~
alhmdulilah,,aq dpt pointer 3.++++
masa too mmg kaku la aq,,tataw nk ckap ap,,
gmbira sgt2,,
:))
aq tk jgka pn result aq mcm too,,
pape un,,aq gmbra cgt2..
arap2 lpas ni aq bleh stay gn pointer too dn bleh dptkn pointer yg lbih baek tuk sem yg akn dtg
insyaALLAH..
thats ols 4 today...
tq..
:))

4.12.2011

assalamualaikum...
ary ni saia nk shre gn korang dugaan yg saia trpksa hdapi smlm...
stlah abes cuti sem untk sem1,saia pulang ke klej dgn mnaiki bas..
bas too tk brhenti kt gombak,,
perghh
mmg terbaek aw,,
trpksa aw trun kt prhntian putra..
mak aihhh,,
dh la brg bykk,,berat gilerr kott..
trpksa la aq bwak brg smua too pegi cri KTM..
Pusing punye pusing tk jmpa,,
kpala dh rsa bengang dh,
rse nak mngis pon ad kowtt~
aq tbahkn aty,,
pas too ad la sorg budak tgur aq tye ktm kt mne,,mak aihh,,bleh plak dier tye aq yg tah pape niyhh,,
lpas to kitorg pegi la cri together gether~~~
wakakaaa,,
ncib la jmpa,,klau tk konpem aq nangisss kt tpi jln too~~
mse tgh2 tggu train KTM too,,angin tba2 jep dtg gn kencang,
mse too TUHAN jep yg taw pe pasaan aq,,cuak giler,,
lama2 angin to pon reda la ckit..
lpas naek ktm kne lak cri tksi,,mse too dh 6.30 pm dh.
tksi tk dtg2 gak,,
trpksa la aq bawak brg2 jln kluar cri tksi,,
letih giler..
mmg tk sggup la aq llui dugaan ni blik lpas ni..
smpai kt ostel kul7 ++
arghhhh..
letihh gilerrr..
byk dugaan aq tuk ary smlm..
betapa susah nyer brada d tmpat org,,
aq arap lpas ni x jdi dh smua ni,,aq tk sggup dh llui dugaan ni..
sekian~~

Thursday, 1 December 2011

about me~~

Kebaikan saia
Emm,,
Apa ex kbaikan saia??
Ntah la..
yg ni sush ckit saia nk ckp cbb org yg mnilai kita..
Sllu nya,ap yg kita rasakn elok mgkin bgi org lain ianya tidak se elok yg kita sgka kn..
Ap yg pnting,,
Lakukn segala kerja kite dgn ikhlas..
Jgn lkukn krja kita smata2 untk d pndg elok oleh org skilling ttpi ,lakukn lah krjja kite ikhlas spaya kerja yg kita lkukn itu diredai ALLAH..
ITU YG PLING PNTING..
Dan jgn lah kita asyk mniru perwatakn org krana itu bleh mnampakkan keburukn kita..
Jdi lah dri kita sdri..
Dunia hnya smntra..
Egt wahai teman2ku!!
Renung2kn dan selamat beramal~~
                    ~ eiji <3 apixx ~
Sekian..



Tuesday, 29 November 2011

w.t.h

aq ta paam la gn mamat sorg ni,,
lme dh aq tk lyn mcj or kal dier..
tpi tba2 je smlm inbox kt aq nk mrAH2 Aq mcm la aq ad inbox pape kt dier..
aq dh lme tk ambl tawu psal dier..
pehal kau inbox aq mcm ni???
lihat kt bwah

hey. ap lg yg awk nak??
xyah la blas msg sy. 
xyah la bgi reason apa2. sy dah fham smua nya. 
sy nak lupakan awk. sy dah xnak ingat tntg awl lgi. dah jgn gnggu sy lgi. 
ckup la nak memberi alasan.
jika sbnarnya awk just nak main2.
sy serius ngan awk tp ini sy dpt. ckup la.
awk cuma kngan sy shja. 
selamt tinggal
..


ta paam la saia gn dier ni..
saia dh bhgiA gn plihan aty saia lha..
awk pehal nk ckp saia mcm too??
saia ad text or inbox awk ker??
tkder kn3?
eeeee,,bengangg btol aq..

dlm aty saia cuma ad dia...
sumpah mmg saia btol3 sygkn dia ,,  (apixx)  <3
dan awk (j.l) slamat tggl....

Monday, 28 November 2011

tntg cinta

btul la kn kte org2 dlu,,
cinta too buta..
bila kita sdg d lamun cinta,kita akn ase bhgia...
sdg kte mrasa bhgia wjud la prasaan rindu dn sayang pda nya..
tpi cinta ni bhya d klgn remaja..
clap plih psgn drita la jwb nyer..
so aty2 la whai adk2 ku skalian..
jgn plih jlAn hitamm,kelak dri binasa..
nauzubillah..

sekian..
:)

Sunday, 27 November 2011

mengapa doa tidak dimakbul??

assalmualaikum..
mlm ni miss ad terbaca mengenai mengapa doa kita tidak dimakbul,,
miss nk share ngn korang slah stu cbb doa kita tidak dimakbul ::



  1. Kamu mengenal Allah tetapi kamu tidak menunaikan hak-Nya.
  2. Kamu sangka kamu cintakan Rasulullah tetapi kamu tinggalkan sunnahnya.
  3. Kamu membaca al-Quran tetapi kamu tidak beramal dengannya.
  4. Kamu makan nikmat Allah tetapi kamu tidak bersyukur kepada-Nya.
  5. Kamu mengaku syaitan itu musuh kamu tetapi kamu tidak menentangnya.
  6. Kamu mengaku syurga itu benar tetapi kamu tidak beramal untuknya.
  7. Kamu mengaku neraka itu benar tetapi kamu tidak lari daripadanya.
  8. Kamu mengaku mati itu benar tetapi kamu tidak bersedia untuknya.
  9. Kamu bangun dari tidur lalu kamu ceritakan segala keaiban manusia tetapi kamu lupakan keaiban kamu sendiri.
  10. Kamu kebumikan mayat saudara-saudara kamu tetapi kamu tidak mengambil iktibar daripadanya.
so,
renung2kn 
dan 
selamat 
beramal
:))

11 jenis manusia didoa malaikat

  1. Orang yang tidur dalam keadaan bersuci.Rasulullah s.a.w bersabda, maksudnya: “Sesiapa yang tidur dalam keadaan suci, malaikat akan bersamanya di dalam pakaiannya. Dia tidak akan bangun hingga malaikat berdoa: “Ya Allah, ampunilah hamba-Mu si fulan kerana tidur dalam keadaan suci.”
  2. Orang yang sedang duduk menunggu waktu solat.Rasulullah s.a.w bersabda maksudnya: “Tidaklah salah seorang antara kalian yang duduk menunggu solat, selama ia berada dalam keadaan suci, kecuali kalangan malaikat akan mendoakannya: ‘Ya Allah, ampunilah ia. Ya Allah sayangilah ia.’”
  3. Orang yang berada di saf depan solat berjemaah.Rasulullah s.a.w bersabda, maksudnya: “Sesungguhnya Allah dan kalangan malaikat-Nya berselawat ke atas (orang) yang berada pada saf depan.”
  4. 4. Orang yang menyambung saf pada solat berjemaah (tidak membiarkan kekosongan di dalam saf).Rasulullah s.a.w bersabda, maksudnya: “Sesungguhnya Allah dan kalangan malaikat selalu berselawat kepada orang yang menyambung saf.”
  5. Kalangan malaikat mengucapkan ‘amin’ ketika seorang imam selesai membaca al-Fatihah.Rasulullah s.a.w bersabda maksudnya: “Jika seorang imam membaca…(ayat terakhir al-Fatihah sehingga selesai), ucapkanlah oleh kamu ‘aamiin’ kerana sesiapa yang ucapannya itu bertepatan dengan ucapan malaikat, dia akan diampuni dosanya yang lalu.”
  6. Orang yang duduk di tempat solatnya selepas melakukan solat.Rasulullah s.a.w bersabda, maksudnya: “Kalangan malaikat akan selalu berselawat kepada satu antara kalian selama ia ada di dalam tempat solat, di mana ia melakukan solat.”
  7. Orang yang melakukan solat Subuh dan Asar secara berjemaah.Rasulullah s.a.w bersabda maksudnya: “Kalangan malaikat berkumpul pada saat solat Subuh lalu malaikat (yang menyertai hamba) pada malam hari (yang sudah bertugas malam hari hingga Subuh) naik (ke langit) dan malaikat pada siang hari tetap tinggal.”Kemudian mereka berkumpul lagi pada waktu solat Asar dan malaikat yang ditugaskan pada siang hari (hingga solat Asar) naik (ke langit) sedangkan malaikat yang bertugas pada malam hari tetap tinggal lalu Allah bertanya kepada mereka: “Bagaimana kalian meninggalkan hamba-Ku?”Mereka menjawab: ‘Kami datang sedangkan mereka sedang melakukan solat dan kami tinggalkan mereka sedangkan mereka sedang melakukan solat, ampunilah mereka pada hari kiamat.’”
  8. Orang yang mendoakan saudaranya tanpa pengetahuan orang yang didoakan.Rasulullah s.a.w bersabda, maksudnya: “Doa seorang Muslim untuk saudaranya yang dilakukan tanpa pengetahuan orang yang didoakannya adalah doa yang akan dikabulkan. Pada kepalanya ada seorang malaikat yang menjadi wakil baginya, setiap kali dia berdoa untuk saudaranya dengan sebuah kebaikan, malaikat itu berkata ‘aamiin dan engkau pun mendapatkan apa yang ia dapatkan.’”
  9. Orang yang membelanjakan harta (infak).Rasulullah s.a.w bersabda, maksudnya: “Tidak satu hari pun di mana pagi harinya seorang hamba ada padanya kecuali dua malaikat turun kepadanya, satu antara kedua-duanya berkata: ‘Ya Allah, berikanlah ganti bagi orang yang berinfak…’”
  10. Orang yang sedang makan sahur.Rasulullah s.a.w bersabda maksudnya: “Sesungguhnya Allah dan kalangan malaikat-Nya berselawat kepada orang yang sedang makan sahur.”
  11. Orang yang sedang menjenguk (melawat) orang sakit.Rasulullah s.a.w bersabda, maksudnya: “Tidaklah seorang mukmin menjenguk saudaranya kecuali Allah akan mengutus 70,000 malaikat untuknya yang akan berselawat kepadanya di waktu siang hingga petang dan di waktu malam hingga Subuh.”Itulah antara mereka yang mendapat doa malaikat. Semoga kita termasuk dan tersenarai sama.
So,, renung2kn dan Selamat Beramal ::))

27,28/11/2011

2 ary brturut2 saia jmpa gn si dia,,
dlm diam prasaan syg yg membuak2 hdir lam idop saia..
saia arap dier pon pnye prasaan yg sma dgn saia..
arap perhubungan aq kli ni membuahkn hsil yg bgus dan tidakk sia2..
cbb aq dh btol2 paam ap itu cinta dn ksih syg..
lov u 4 eva~~
arap awk pon syg saia sbgamna sy syg kn awk spenuh jiwa raga saia!!
syg syg awk smpai bila2!!
itu jnjy saia..
apixx :)) alwayss in my mind...<3
:))

Friday, 25 November 2011

25.11.2011

mulai skrg saia akn cuba lupakn awk..
awk nk sy jdi mcm ni,
so saia akn cuba sdaya upaya saia..
muktamad!!
slamat tggl j.l !!!

thankss 4 evrything!!
saia bhgia knal awk wlpn skjap~
assalamualaikum

Tuesday, 15 November 2011

16/11.2011

today,,
16.11.2011
someone ad INBOX kt aq (someone special to me)
tapi aq xderk hbgan pape un gn dier cbb aq plih tuk truskn hbgn aq ngn ex aq..
hurmmm
bdoh kot aq!!
dier ckap
THANKS FOR THE BLOG. 
AWAK BUANG LA BLOG2 TUH, 
SAYA XNAK AWAK INGAT KAT SAYA LAGI. 
SAYA TENGAH NAK MELUPAKAN AWK . HARAP AWAK PUN DAPAT BUAT BENDA YANG SAMA. SAYA MMG TERUJA NGAN BLOG2 AWK TUH. TP CKUP LA YE SAYANG? JGN BUAT BNDA PELIK2 LGI. NNTI DIA MARAH. AWK GAK YG KENA. SY XNAK AP2 JDI KAT AWK. SY XNAK AWK D MARAHI, ATAU AP2 PUN KEKERASAN. AWAK JAGA DIRI YE??
MAAF GNGGU. SY CUMA NAK SMPAI KAN YG AWK LUPAKAN LA SY. XDE FAEDAH AWK INGAT KAT SY. BLOG2 TUH PDAM K? TQ. I'LL MISS YOU. BYEEE

tension gak aq bce sume niyh,,
tpi aq rse mmg ptot un dier bt mcm to kt aq,
cbb dier lg trluka gn prbuatan aq..
tpi seriously mmg sedey..;((

bt si dia,,
ARAP2 SUATU ARY NNTI AWK DPT MAAFKN SAIA!!
J.L ALWAYSS IN MY MIND~~
:))
 :))

Saturday, 12 November 2011

kata2 terakhir si dia tuk aQ!!!

thanks for everything..
sy ingat awak yg tbaik.
rupanya sy hampa lgi.
awak trus kan la ngan hidup awk.. 
maafkan sy..

part 2 _
kedua nya, sy x meyesal pun berikan yg tbaik tuk awk. mmg awak lyak dpt kan yg tbaik, tp kan awk sy xckup baik lg. sbb tuh kita xbsama.
hehe, dah nasib sy. sy terima ja.
haa, tntg sim clcom saya tuh, xgna dah lpas ni. sebulan sy kat Labuan sy xbukak sim tuh. sy simpan dlam dompet saja. itu ja la kenangan yg sy ada bsama awk. dlm sim tuh ada nma awk je. kat sim contact , kat msg, kat log. smua ada nma awk. 
mmg sy beli khas tuk awk. tuk knal2 ngan2 awk. tuk capai hjat sy. tp xsmpai hajat tuh.. terputus sdah. hehe.kan elok klu awak berterus terang awal2 ngan sy. xdelah sy ltak hrpan. lgpun kita jauh. mybe sbb tuh kot xde jodoh.. 
hehehe :)

part 3

errrmmmm.. ap lg ya?? ==' pning sdah kpla sy . aduy. plupa jua sy ni.. haaa.. dah ingat dah,, thanks 4 the POYO. hehe, sy xtau pula sy ni poyo.. xpelah Eiji Najieha mgkin awk dah dpt mnilai sy kot.. hahaha.
hbat awk ni. xsngka sy.. hahahaha.

dah brpa patah ni?? bnyak sgt la kan? pnat sdah sy, dah la xtdur lgi. haiya , msih tkejut ngan kputusan awk tuh..
ape je la sy ni.. mgarut sja.

nii.. sy nak minta maaf sbb xdpt nak snang kan awk tau. bkn sy xnak, tp xde nasib, mybe snang awk ngan dia, bial ngan sy susah kali,

kcian pula awk nnti , awk kan xnak hidup ssah, nnti sy gak yg rasa bsalah...

waahh, dah pnjg nih.. ok la awk. sy dlam proses nak lupakan awk ni.. ni gmbar2 yg sy tag tuh kan, sy dah remove dri profile sy tau, sorry, xleh nak simpan ar, nnti ada yg sakit hati, tp dlam profile awk nma sy kat gmbar awk still ada, sy xtau camna nak remove, haih, masalah tuh.. awk buang la cpat2, nnti terkantoi bha oleh bf awk itu..x pasal2 gaduh pula.

last sudah .
 part 4.ok la sy rasa cukup la smpai di sini jap2 nak masuk kan lirik lagu lgi, jgn marah ar..last sdah ni.lpas ni xda dah. ni dai lirik nya. tajuk pun sy dah masuk kan skali

d'Masiv - Cinta Sampai Disini
mencoba tuk pahami
mencari celah hatimu
bila harus menangis
aku kan menangis
namun air mata ini telah habis

reff:
segalanya telah ku berikan
tapi kau tak pernah ada pengertian
mungkin kita harus jalani
cinta memang cukup sampai disini

mencoba tuk rasuki
menyentuh palung jiwamu
bila harus mengiba
aku kan mengiba
namun rasa ini
telah sampai di ujung lelahku


ok. sekian sja utk kali ni. bye awak. smoga awk bhgia dgn dia. take care tau, ay nak jumpa awk kat kl. hahaha. gurau ja. xyah jumpa la. plan tuh lupakan saja. sakit makan ubat, lapar p makan. nak enjoy naik kereta @ motor g jalan2 ngan kawan..
xda dah yg mau marah
. kita cerai talak 1. hahahaha..
bye awak..
asalammualaikum..

Tuesday, 1 November 2011

suatu malam!!

assalamualaikum

ary niy aq tension cgt3!!
ad la sorg hmba ALLAH ni xtaw knpe tba2 je nk main kias2 gn aq..
bleh dier ckap fon gn mmber dier perli2 aq gn mmber aq..
mmg terbaekk la dak ni..
xtakot lnsung..
dh la xdop org bckup dier..
ishhh2,,kesiann
mse aq dgr too mmg aq gewam giler aw,,ase nk tmbox2 je daq too
tpi arapp aw,,aq xbrni nk buat cbb kte org stu group n kte org ad role
play pg besok..
aq trpksa a sabar,,
kawal emosi..
p mmg aq tabikk a dak ni..sblum ni xpnh agy la aq jmpe bdop gini..
eeeii,,base xsdor k dri..
time sush wt baikkk
ni ble nk snang wt gong..
brang aq pe ge brg ye lop,,dh la kdkut,,g mne2 xprnh nk byor tmbang..
egt mak n abh aq bgi duit nk cuh byor tambang mu ker????
wth!!!!
gi mamposss la bdakk bangangggg..
arap cgt2 mu too pndoh blik laen,,xla skit ngt aty aq ni tgk mu..
kedekutttttttt!!!!!!!!!!!!!!!

fucking damn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Monday, 31 October 2011

tension!!!

assalamualaikum..
mggu ni mrupakn mggu last aq kt klej sblum aq pulang ke kg halaman aq..
cti raya~~ :)
4 hgga la 13.11
bnyi mcm lme kn tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii????
hurm,,aq tension giler kot mggu ni,almklum la,,nk final 17.11,,
lpas cti trus finall,,
hurm,,aq nk jwab ap la 6ti..
dh la mggu ni nk kne submit n present smua asgnmnt..
geramm nyer..
skang aq rsa mcm nk anti ah dri SSS..
KORANG TAW X AP MKSD SSS TOO??
"``SPECIAL SHORT SEM~~"
pda sape2 yg llui smua ni mcty akn rasa ap yg aq rasa skrg ni..
mggu ni jdual pdat,,smpai kn aq trpksa ponteng klas cbb nk siap kn agnmnt,,
mmg terbaekkk la kn..
smpai otak aq pon dh mereng ckit,jdi mcm pic ni pon ad gak


tension gilerrr..
k la..
smpai cni jela tuk kli ni..
peace~~

Friday, 7 October 2011

kehidupan sebagai seorang siswi

susa nyerr na lalui kehidupan sbgai seorang siswi ni kan??!
huhhh
letih,,ary2 kne bgun awal,then siapkn dri..
klas aq mula dri kul 8.3 smpai kul 12..
nmpk mcm x ltih cgt kn??

huhuu

hakikat nyer ltih.....
adoiii
dh la kne duk ostel..
xselesa sgt3..
mcm sial
ad sape2 ley tolong saia tak??????

ngeeee~~
tpi,walau pape pun yg trjadi aq mesti kuat..
kuat untuk hdapi smua hlangan ni..
insyaALLAH
...

Tuesday, 27 September 2011

first day at kolej

assalamualaikum..
today is tuesday..
hahahhh..
sje je nk berjoking ckt ary niyh..
ary ni 27.9 miss xderk klas..
so,smpat la miss na ber on9 kjap...
kt klej miss rmai negro aw..
hahah..
brothers to sorg sllu wt kecoh at dlam dewan..
kdang2 sian gak kt Madam,,sllu terpinga2 gn solan diorg sbb diorg pnye lnguage nta pape..
plik smcm j aq dgar..
hahaaahh
klau madam pun susa na paam gn prckpan diorg,,aq ni yg bengap lgi la ta paam..
tdi,ad sorang mmat negro ni tgur aq,,adoiii
da la aq sorang2 jep mse too..
na bli AIR punye psal..
hahahh..
ncib la bley gak jwab bdoh2 lpas to aq blah bodohh je...
uhhh
legaaa..
klau tak mmg mlu laR..
HAHAAhh
ad sorang lgi mmt negro niyh,,dlm pjlanan na koar dri cafe,aq terpndang kt sorg mmt negro too..
sempat je dier kenyit mte kt aQ..
gilerr
pe kejadah nyer..
hahaahhh
bodohh..

k la
smpai cni jela miss ley shre gn korg..
jemput2 la singgah kt blog saia taw..
then jgn lupew folow..
hihii
k...
tadaaaa
:0
cayang kowg smua..

muaax3

Monday, 26 September 2011

perjalanan ke kolej

ary ni ary ptama aq at kolej..
sblum na gerak ke klej,ktorg kne tggu van dtg amek,,
ncib la van too cpat..
lau tidak konpem muke aq mcm tarzan..hahahh
stu van ley muat dlm 16 org kuwt..selesa gak la van too..
tgah2 syok lyan pasaan kt dlm van,,aq sempat tgkap stu suara yg dtg dri blkang aq..
slumber jepp dak too sound abg driver

 "jalan la bodoh"

nAuzubillah..ap na jdi gn pompoan zman skrg..
ta malu ke kt kaum adam..
lau ye pon kau too pompoan sial jgn la sound abg too mcm too..
xderk ciri2 kperempuanan lnsung..
ta bley ke hormat ckit..
kite sme2 mnusia ta rugi pon wt baek..
eeiii..malu nyerr!!!

ok,,smpai cni jep la miss ley shre kt korg..
t ad mse miss shre lgi..
:)

:P

:O

ostel3...

first day at ostell..
mcm sial..
mcm rumah setinggan..
tak sggup aq na hadap smua ni..
agak2 mcm mne la aq na llui khdpan yg ntah pape mcm ni ha..
aprtmen pnuh..tpksa gak la aq stay kt ostell yg mcm nraka too..
arghh!!!
tkanan jiwa...
i need uma sewa..ad sape2 ta yg bley tlg saia????
arghhhhh

Tuesday, 13 September 2011

setiap manusia pasti akan melalui zaman remaja!!

setiap manusia pasti ingin d sayangi d kasihi n d cintaiii.......
pasti!!!
nmun,perlu ke smua too tika n saat ini??penting ke smua niyh???
hurmm,,
jlas2 smua too x pnting tpi jiwa kremajaan kite yg trllu kuat mmbimbing kite ke arah smua niyh...
smua yg mmbwa ke arah khancuran!!
pasti!!
jiwa kremajaan yg rakus lagi leka!!!leka dgn kemewahan dunia!!!
rmaja yg tidak brada d bumi yg nyata psti mmbwa dri ke jlan yg brliku!!!
algkah rugi nyer khdpan mreka..khdupan mreka yg pnuh dgn titik2 hitamm!!!
ibrat kain putih yg di corakkan dgn titis2 hitAm!!!
dan kini psti d caci oleh msyrakat!!
msyrakat yg suka mnjtuhkn insan2 yg lemah!!!
hidup brmsyarakat hruslah sling bntu mmbntu,
trutama kpda golongan sperti yg d nyatakn d atas!!!!
hurm!!
zaman remja adlah zman yg pling brisiko bgi dri ku!!
mcm2 boley jdi!!!
egt!!!!

jgn pilih jlan hitam!!!!!!!!!!!!!!!!!


sayangi dri anda~~~
:))

40 petanda anda sedang jatuh cinta!!


apa i2 cinta???
apa i2 jatuh cinta??
Jatuh cinta adalah sesuatu perasaan yang amat indah dan sukar untuk digambarkan. Hanya yang pernah mengalami atau sedang mengalami sahaja tahu bagaimanakah indahnya dan terseksanya apabila jatuh cinta.
Namun, kadang-kadang kita jatuh cinta tanpa kita sedari. Kita jatuh cinta kepada si dia tapi kita menafikannya. Jika anda mengalami mana-mana simptom seperti di bawah, ini bermakna anda memang sedang jatuh cinta!
40 petanda anda telah jatuh cinta dengan si dia
  • Sukar melelapkan mata. Setiap malam sebelum tidur pasti anda teringatkan si dia. Anda teringatkan peristiwa yang berlaku antara anda dengan si dia pada siang tadi. Atau mungkin anda terbayangkan saat-saat romantis antara anda dengan dia. Kemudian, anda tertidur dengan hati yang berbunga-bunga.

  • Hati anda sentiasa berdebar bila sahaja ternampak kelibat beliau lalu dihadapan anda. Kalau si dia muncul muncul betul-betul dihadapan anda, anda boleh terkena renjatan elektrik 1 badan.

  • Kebelakangan ini, anda sering membaca tips-tips cinta di majalah mahupun internet untuk mempraktikkan ke atas si dia.

  • Tiba-tiba anda berasa cemburu melihatkan si dia mesra dengan orang lain yang sama jantina dengan anda. Siap bergurau dan menepuk-nepuk bahu antara satu sama lain. Anda curi-curi menjeling terhadap aksi si dia.

  • Perasaan rindu yang membuak-buak di dalam hati anda. Kalau boleh anda mahu si dia berada di depan mata anda 24 jam.

  • Tiba-tiba anda banyak menghabiskan masa anda dengan handphone anda. Walaupun sesibuk mane, anda masih sempat menghantar mesej ataupun meninggalkan tweet anda kepada si dia walaupun dengan hanya berkata ‘Hai’.

  • Anda sentiasa bersemangat untuk memulakan hari anda berbanding sebelum ini. Anda mahu menjadi orang pertama yang datang ke kelas/tempat kerja untuk melihat si dia. Si dialah sumber semangat anda setiap hari.

  • Jika sehari anda tidak dapat melihat si dia walaupun hanya bayang-bayangnya, anda merasa gelisah umpama cacing kepanasan. Ditambah pula, semua mesej anda di hp, facebook dan twitter tidak dibalas oleh si dia.

  • Anda semakin berminat mengambil tahu latar belakang dan perkembangan si dia. Anda tekun mendengar cerita mengenai si dia dan bertanya daripada kawan-kawannya.

  • Anda semakin menjaga penampilan anda. Anda sentiasa mahu memakai pakaian yang kemas dan cantik. Dan mungkin juga memakai perfume yang boleh menarik perhatian si dia!

  • Tiba-tiba anda berubah menjadi defensif terhadap si dia. Pantang orang lain salah cakap atau sekadar mengusik, anda akan mempertahankan si dia.

  • Ada saja alasan untuk berjumpa atau secara terang menawarkan keluar bersama. Mungkin mengajak si dia keluar makan bersama atau mengajak si dia berbincang tentang assigment/projek walaupun anda boleh mebuatnya seorang diri.

  • Ketika rakan-rakan membicarakan tentang jodoh terus tiba-tiba kamu teringatkan akan si dia. Dan tiba-tiba juga anda berangan-angan dapat berkahwin dengan si dia.

  • Anda mempunyai hobi baru iaitu mengelamun. Kejap-kejap si dia datang dalam fikiran anda. Kemudian, mulalah anda tersenyum seorang diri. Kadang-kadang sambil memandu pun boleh termengelamunkan tentang si dia.

  • Hati anda terus berbunga-bunga bila ditegur/disapa oleh si dia walaupun si dia hanya bertanya tentang assigment yang diberikan oleh lecturer tadi. Bagaikan dunia ini anda yang punya.

  • Anda memberikan si dia sedikit hadiah sebagai tanda ingatan agar si dia berasa terharu dan sentiasa mengingati anda. Mungkin boleh diberikan kad ucapan selamat berjaya dalam minggu peperiksaan.

  • Anda cuba lari daripada terserempak dengannya. Takut si dia perasan yang anda menaruh hati dengannya. Dan anda takut cinta anda tidak berbalas.

  • Citarasa anda berubah. Anda mahukan persamaan dengan si dia. Anda cuba mendengar lagu yang si dia dengar. Anda cuba menonton rancangan tv kegemarannya.

  • Anda melihat bayangan wajahnya di mana saja anda pergi dan pada sesiapa sahaja yang kamu terpandang. Sehingga anda mesti menoleh 2 kali untuk memastikannya.

  • Anda sanggup berkorban apa sahaja demi si dia. Anda sanggup berkorban wang ringgit dan memerah kudrat tenaga hanya untuk menarik perhatian si dia terhadap diri anda. Dan anda mengharapkan ianya akan berhasil.

  • Anda cuba menguji si dia adakah si dia juga menyimpan perasaan terhadap anda. Anda berpakat dengan rakan anda untuk membuatkan si dia cemburu.

  • Sebelum tidur, anda akan mendengar lagu-lagu cinta yang mendayu-dayu. Sambil-sambil itu anda membaca kembali mesej-mesej anda dengan si dia petang tadi seolah-olah masih ada ayat-ayat yang tersembuyi dari pandangan anda.

  • Bila bersama dengan si dia, anda berjalan/memandu dengan sangat perlahan. Takut cepat sampai ke tempat yang hendak dituju. Kalau boleh, ingin sangat berada di sisinya lebih lama lagi.

  • Prestasi anda dalam kerja/belajar tiba-tiba naik mendadak kerana anda cuba untuk memberitahu kepada si dia bahawa anda pun boleh lakukan apa sahaja.

  • Anda berbual dengan si dia sampai lewat tengah malam melalui telefon dan selepas saja beberapa minit anda putuskan talian, anda sudah mula merinduinya. Kemudian, anda menghantar pula mesej kepada si dia.

  • Anda berbual dengan si dia sampai lewat tengah malam melalui telefon dan selepas saja beberapa minit anda putuskan talian, anda sudah mula merinduinya. Kemudian, anda menghantar pula mesej kepada si dia.

  • Ke mana sahaja anda pergi anda pasti akan teringat haruman badan si dia. Ketika berjalan-jalan, anda tercium bau yang sama macam si dia dan terus anda tersenyum teringat akan si dia.

  • Anda tidak pernah menolak mahupun berkata “TIDAK” bagi semua permintaan yang datang dari si dia. Anda sentiasa akur dan menurut sekalipun ada di antara permintaannya yang keterlaluan dan pendapatnya kurang anda senangi.

  • Anda mengajak rakan-rakan anda untuk melepak di tempat laluan yang sering digunakan oleh si dia selepas habis kelas hanya semata-semata melepaskan rindu untuk melihat kelibat si dia.

  • Anda berniat di dalam hati untuk bertekad memiliki si dia. Anda mahukan si dia terus berada di samping anda. Anda mengguna pelbagai cara untuk cuba menarik perhatian si dia tentang kewujudan diri anda.

  • Anda menyimpan apa sahaja pemberian dari si dia. Kad raya, surat, resit dan apa sahaja di dalam kotak. Dan juga semua sms dari si dia bermula daripada anda berjaya mendapatkan nombornya. Tidak sanggup anda delete kesemua sms dalam hp anda yang dihantar oleh si dia.

  • Apabila rakan-rakan anda cuba ‘melaga-lagakan’ anda dengan si dia, anda tidak akan marah sebaliknya anda tersipu-sipu malu. Dan pipi anda mula kemerah-merahan.

  • Si dia kerap menemani anda di dalam mimpi sejak akhir-akhir ini. Bila bangun pagi esoknya, anda cuba mengingati mimpi-mimpi indah antara anda dengan si dia semalam.

  • Tiba-tiba anda berubah perwatakan apabila bersama si dia. Anda cuba menjadi lelaki/perempuan idaman mereka. Segala tindak-tanduk anda dikawal agak tidak over seperti bersama rakan-rakan.

  • Anda sering tertanya-tanya apakah yang sedang dilakukan oleh si dia. Adakah si dia sudah makan, mandi, pergi kelas/kerja?

  • Apabila anda melihat dia, anda tidak akan mempeduli orang lain mahupun keadaan di sekeliling anda pada waktu itu. Anda cuma melihat dia seorang sahaja.

  • Kebelakangan ini anda sering berdoa kepada si Dia agar dibukakan hati si dia untuk anda dan diperjodohkan dengan anda.

  • Anda berniat di dalam hati untuk bertekad memiliki si dia. Anda mahukan si dia terus berada di samping anda. Anda mengguna pelbagai cara untuk cuba menarik perhatian si dia tentang kewujudan diri anda.

  • Ketika anda membaca post ini, hanya wajah si dia saja yang bermain di benak fikiran anda.

Macamana? Masih tidak mengaku bahawa anda sedang jatuh cinta dengan si dia?
emm,,
jatuh cinta mmg senang,tpi na cri org yg btol2 mncintai kita tramat2 la susa........

Thursday, 1 September 2011

raya 2011

Raya pertama~~
sperti sdiakala,,rya ptma fmly aq akn g uma atok2 n uma sdre mara..
bgi aq rya taon ni x meriah pon cbb aq da dwasa,sume too mcm bese je bgi aq...
mule2 kteorg akn g uma atok sblah mak,lpas to g uma tok sdre blah mak n last g uma atok sblah abh..
yg 3 ni mmg wjib prgi ary rya prtma..
meriahnyer rya akn trasa mse smua fmly duk brkumpul rmai2..
aq  smpat gak snap pic mse kt uma tok sdre aq..atok blah mak pon ad sme wktu too..
jmput2 la tgop pic kt bwah.. :)
kt cni nek ngn tok sdre ad jgk..
yg laen2 mk sdre n sppu2 aq..yg bju gray too
mak n adk aq..
rya yg x bermkna jdi brmkna ble kumpul rmai2 gini..
almklum la sume duk jaoh,jrang2 
jep ley jumpe..
tuk arini,ni jep yg aq boley cite..
:)
daaaaa~~

Sunday, 21 August 2011

my diary 4 today!!

assalamualaikum w.b.t..
blog ni mcm tmpt aq na luahkn pasaan aq sdri da skrg..
emm,,ary niy aq na loah sal DIA..
npe korang ase lau sseorg hok prnh d anggap kksih kte ssuatu yg mmeritkn kt korg??
emm,,ary niy aq rasai sume too..
thanks tuk ucapan ni!!
(koho lyan koho muoorr...npok cm nk baloh snguh je..aq cbe nk wt baek dh ngn mu tapi mu ttap ngn keras pale mu..ikt pnda mu r sis...mu org sombong..aq xkesah r...ptut r hbngan aq ngn mu kejap je..mu keras pale expn!!gong nk mapuh!!mu pn wacth ur mouth!!)
sblum aq lupe,aq na ucap time kasih la dlu kt si DIA  too cbb da brckap jjur ngn aq..
lau ye x kbo gini aq xtaw lgi npe kkurgn n sfat2 keji hop ad pda aq..
mekasih cgt2 ea awop...
aq bru je ase trbuke aty na brbaek ngn dier blik..suda skian lme aq xmcj n xblas kmen die...smlam aq mla mcj n blas komen dier..
tutt2 ary ni gadow blik...
gadow sbb dier ckp aq tlis sttus mcm too cbb na tuju kt dier..
WTH???
AQ x terniat ckt un na wat cm too kt dier..
pleyzz aw..jgn na men tduh2..
ciap tlis mcm too agy kt wall DIA...(koho lyan koho muoorr...npok cm nk baloh snguh je..aq cbe nk wt baek dh ngn mu tapi m uttap ngn keras pale mu..ikt pnda mu r sis...mu org sombong..aq xkesah r...ptut r hbngan aq ngn mu kejap je..mu keras pale expn!!gong nk mapuh!!mu pn wacth ur mouth!!)
CPE TA TRASE DOE...
PK2 kn laa...
msing2 pnye aty n pasaan..
smpai sni jep cite aq..thanks sgt3 kt awk(dia)..
salam