Search This Blog

Thursday, 30 June 2011

story mory bout plkn~~

assalamualaikum..
bdsarkn tjuk kt ats mcty korang da paam kn pe yg miss prlu llui!!
hahaa,,ary ni miss na cite ckit pglaman miss mse kt kem dolu!!
miss trplih lam prgram lthn khdmt ngara ni tuk siri8..n miss trpilih lam kmpln1!!haha,,ganazz gak ea,jarang2 org je dpt kmpln ptma ni..biase dak2 skima jep dpt kump1 ni..hihii
kem miss ni brtmpat di kem merang suria holiday setiu..
mse mule2 duk at kem too miss rse mcm na giler jep,,ngn keadaan nyer yg mcm pnjra too,aduyai..poning kopalo den duk mikirin!!
smpai jdi mcm ni kopalo den

stress cgt2 cbb kwn un xderk lgi an,
n kte jgak lum knal lgi org2 yg ad d skliling kite...
lpas duk at ctu lam 2 ary bru la miss dpt kwn yg btul2 miss ase bley mmahami miss lha!!
iaitu tasha,ina n ftin~~
aq,tsha n ina
aq n tsha

haha,,die la kwn miss mse kt plkn,,susa senang kmi brsama!!
bak kte org ganu (se pale)~~
mcm2 kitorg llui phit mnis brsama!!
mich tat diorg cgt2!!
pape un,plkn mmg best,,
mle2 mmg la kte rse stress n bosan cbb xder kwn yg mmhmi kte,
tpi ble da dpt tman,,kte rse mcm xnk tggl lak kem too..
prcya la ckp miss,plkn mmg bestt..
xrugi korg yg dpt plkn ni,,
sriously mmg bestt gile2!!
tpi duk kt sne mmg xckup la mse untk rest!!aktvt mmnjang,
hahaahaa,,sabor jela~~
tiap2 ary bgun kul5.15,mndy,kul5.50 gerak ke srau,,lmbt kne dnda.(mcm dak asrma lak)
usai solt lam kul6.20,blik dorm slin pkaian n gerak ke pdang kawad(lupe nme tmpt)6.30 tpat2 mcty ad kt ctu..kmpeni yg lmbt kene dnda!!uhh
aktvt mcm biase la(snaman pgi,jog or snang seni mlysia)lau brnsib bek,,cg kompni bwak kte ke pntai,,smpai kul 7.30,lpas too tme tuk mkn,then blik dorm ciap2 tuk g klas..8.30 mcty da kene ciap n brada d kwsn yg sptot"y..
kul10.30 mnum pg,lpas too smbung klas(11.00),,kul12.30 mkn tghri n solt zhor.
kul2.30 kumpul kt dwan mkn,aktvt<kwad or crmah> smpai kul4.30..then solt asr,mkn ptg..5.30 strt riadah..
miss pling suke time ni..best cgt2..ley tnangkn pkran tme ni..
hihii..kul6.30 mkn mlm n blik dorm tuk siapkn dri k srau..usai solt isyak ktorg kne bkumpul kt dwan mkn..(jarang2 jep ad aktvt)biase rhat kt dorm je..
letih gilerr..tpi sronok!!
hahaaa..rugi la cpe2 yg ta dpt join plkn..

mse ary last2 korg kt sne mmg korg xbley nk rest lansung cbb aktvt byk djlnkn tme too..
hahaahaa,,sabor jela~~
ary2 trakhir korg,korg akn rse sdey cbb na kne tgglkn kwn2 korg..
pda mlm last kitorg bkumpul kt dwan tuk raikn mjlis trakhir bgi pltih2..tme too la ktorg bley snap pic tuk jdikn  kngan!!(mmg den sodeh giler tme to)hahhaa
pape un,sume too da lpas..
lupe na ckap,miss ahli kompeni alpha!!
alpha oyeahh!!
PLKN dlm knanganku~~

always in my mind!!
<3

Saturday, 25 June 2011

kapcai ku tercayunk!!

assalamualaikum,,
dsbabkn miss trlmpau bosan mlm niy,,miss nk cite la sal ssuatu yg miss cgt2
cyg!!
korg da tgk an ap tjuk nyer kn2??
hahahaa,,
miss na cite la serba ckt sal kapcai miss..
miss ase korang pon alami gak npe yg miss alami ni iaitu zaman remaja!!
mmg smua org akn alami zaman ni klau umo pnjang lha k!!
hehee,,
mse miss f4 miss uat lesen moto cbb miss na gune moto untk ulang alik pi scola!!letih aw jln kki skmo blik dri skola,,uhhuu
tpi malang mse miss f4 miss xdpt un ap yg miss inginkn too smpai lha miss f5,,
mse miss f5 prnh jgak la miss ngamuk cbb nak kn moto kapcai ni la,,
hahhaaa
nakall kn miss mse too!!
akhir'y miss dpat la sbuah moto kapcai yg miss impikn ni!!
ni lha kapcai miss yg trcyg(tgk kt bwah)

abh miss yg belikn moto ni kat miss,,
mmg epy cgt3 la miss mse dpt moto ni..
(TBA1300)CHUMEL X NOM PLAT KAPCAI MISS??
hahhaaa,,mekacih abh trcyg krna blikn sye moto ni..
dgn brgya nyer miss g scola ngn moto..hahhaa
ary prtma bwk moto rmai org sakatt miss,,hahahaa
mlu gop posen!!uhh..grrr
tpi pape un mmg miss gmbra cgt2 la cbb impian miss trcpai jgak akhr'y..
xsia2 miss ngamok cbb nk kn moto niyhh!!
hahahaa,,
pape un miss akn jge pmbrian abh miss ni ngn baek!!
thankzz abh..<3
ok..cmpai cni je cite miss kli ni,,
mge brtmu kmbli ngn epsod yg akn dtg..
roger!!

Friday, 24 June 2011

jam oh jam!!! di mna engkau skrang!!

assalamualaikum w.b.t~~~
mlm ni tbe2 mai tringat kt jam miss..
hehee,,
kt cni miss na cte la kt korangg,,
miss ni suke kumpull jam,,
dlm laci umh miss mmg pnuh ngn jam!!
hahahaaaa,,
miss xsuke la bli jam2 hk mhal ni,,wak bzir ke pitisss je!!(saiko ckt)
pdahal adopp pitiss nk bli jam mhal2..hahaaa,,
almaklumm la,,statuss pljar lgi stakat ni,,
mampu bli jam tmpat2 gini jela~~
hahaha tgk pic ni k!!

hihii~~
korang paam2 la lau bli jam tmpt gini mmg xthan lme nyerr,,
ad je nyakit hk mri er!!(tli putus la,btri abess la,,crmin pcoh la,,cbut besi la,)
adoiii,,
:(
skrg ni miss na cte kt korangg,,miss bru je khlangan jam ksyangan miss,,
jam too x la cmel cgtt,,tpi miss mmg syg cgt3 jam too,,
miss bru je bli jam too,,(xmhal pom,,murossss jepp)
tpi gtu la,,brang kte mmg kte syg kn3,,
agak2 kn kt mne doss jam too jdi arwoh??
huhhuuhuu~~
pape un miss redha ngn pmergian nyer..
adoii,lagok er mcm kcing mti a lop,,,ngeeeee~~~
jam miss yg da jdi arwah too lbih kurang mcm ni la bntuk nyerr,,(yg wrne itam k)(tiruan lak too)
hahahaa,,pape un miss akn ttap mrindui jam niyhh,,cbb jam ni miss bli mse miss nga kpel ngn ex miss yg brnme TUTTTT!!
jam ni cgt brhrge bgi miss!!
k la~
cmpai cni jela cite miss,,
arap korang enjoy ngn cite miss yg ntah pape ni,,
hehee

bubyee~~

awaSS kaUmm hAwA!!!!

ary niy miss nk share something ngn korang!!
miss dpatkn sume ni dri wall fb mmber miss!!
arap korang lbih brhati2 lpas ni k!!!

Satu lagi pembacaan saya yang membuatkan saya tersentak. SMS ini memang sengaja ditulis dengan penulisan seorang lelaki. Ceritanya memperlihatkan bagaimana seorang muslimat di'rosak' dengan mudah hanya dengan kata-kata manis! Wahai sahabat-sahabatku... Moga Allah peliharamu daripada semua ini...

**********************************************************************



1. salam. Blh sy kenal awk? Sy tertarik dgn prwatakan sopan awk. Dah lama sy prhatikn awk. Awk dak baik n sy trtarik la dgn tudung labuh awk. Sy harap kite bleh brkenalan.. ukhuwah fillah org kate..sy x terer sgt arab ni…

2. Trima kasih krn mnerima sy. Sy akan try sedaya upaya sy mnjaga awk dan mgikut syariat. Sy tau sy bukan baik sgt, tp demi Allah, sy cuba buat yg trbaik utk awk…

3. Ingat tau, jaga aurat leklok..jgn bagi org lain nmpk..kuar ngan kwn2 tau.. jgn sorg2..blk contact sy ek..sy doakan awk selalu..

4. awak,nape x contact sy. Sy risau awk kuar lama2..ye..mmg sy xde hak pun..sy tau sy percaye awk, tp sy x tau la nk kate cmne. Kite slalu nmpk dari jauh je ek.Tp sy rasa awk mcm dkt je ngan sy. Mgkn ni org kate cinta kot, wak..awk cinta sy x? xnk bgtau.. tp sy tau awk cinta sy..awk da malu nk jln tmpt sy lepak sbb malukan?..kih3. .tq.. i love u too..

5. Wak,selain family, Allah dan rasulnyer.. awk sayang sape ek? Sape saya dlm hati awk?


6. Wak wak..dr kawan kite just pggl sy awk je..mcm x special plk diri sy utk awk. sy tringin gak nk jd cm room8 sy ni. Pggl syg.. bole ke? Awk pggl sy bi ek? Rasa mcm baby sket. X salah kan.. just panggilan je..thanks syg.. love u... ..

7. Yang. kekdang bi tgk syg ni mcm x prcaya bi je. Yela, bi just tanya syg pkai apa je kan .. tq ek gtau, mkin dalam pulak rindu kat syg ni... .hihihi..

8. Yang bi nak syg tau, sayanglah segalanya utk bi, syg la pmberi semangat utk bi... yang... ..bi harap bi ngan syg xde rahsia lagi ek.. jgn risau..inikan membuktikan bi caring.. so jgn risau..k..yeye. . bi janji kan jaga rahsia kite..just msg je kan..love u..papai.. mmuahh!


9. Syg..da lama kite msg, leh kite jumpe x? ye..ayang bwk la kawan2 k..tq yunk! i love u.... ..

10. Tq pggl bi ngan pgglan abg.. abg tggu lame da..abg tau..kite x leh pakse dlm hubungan..la iqra hafiddin..hehe. . sikit sikit je..kih3..

11. Hi syg, watpe 2? Nk ckp sket.. nape syg bwk satu battalion nak jumpa abg?... syg x caye kat abg eh.. huhu..

12. Syg..kite jumpe k?..abg suka syg pakai tudung yg abg beli tu..cam wardina lak..bkn syg x cntk.. just nmpk mkn cntk la..nipis sikit je.. nnt jumpa nnt syg bwk sorg dah la k..

13. Syg..abg sory ngan apa jd td.. abg trsentuh jari syg td.. Tol gak ckp syg eh, trsentuh xpe..TER.. hehe..makin tebal la pulak cinta abg kat syg..

14. Thanks jumpa td, syg cntk la.. Ololo..abg romantik sket pun salah ke? Ske abg romantik ek? Hehe.. Eh, td jumpa abg da berani tenung abg ek..hoho.. tgk td kwn syg cam ske kat kwn abg je.. senang la kita jumpa pasni.. tgk..Allah memberkati hubungan kite.. syg solat dah ke? Doakan abg skali ek..miss u..

15. syg..just nk tanya.. syg cinta bg berapa percent? Apa tandanya eh? 50% je... huhu..yang. . just nk tanya..rambut syg panjang x? just thinking of u at the moment…

16. Td terbeli tudung pendek.. yg abg bg kat syg tu.. syg..bg la gmbr syg special untuk abg yg pakai tudung td 2.. Cntk nye syg..gambar ni nak wat wallpaper hp ngan kompter abg la..

17. Yang.. syg cintakan abg berapa percent? Sepenuh hati Thanks syg..love u too.. abg janji, abg akan jaga syg baik2 dan xkan tinggalkan syg...

18. Syg..da lame kita couple kan.. xkan abg pegang tgn pun nak marah.. Syg kan milik abg.. Thank 4 being understanding. .

19. Syg kata Syg cintakan abg sepenuh hati.. kalu gitu..apa buktinya Syg cintakan abg..?

SELEPAS ITU BARU BERMULA ZINA YANG SEBENAR...

****************************************************************
20. huh!... syg mengndung? tahu kat ne... cube check balik dgn doktor... xkan sekali buat dah mengandung, check balik k..

21. huh! btol la syg mengndung ni?? syg, utk kebaikan kita berdua, lebih baik syg gugurkan kandungan tu.. gugurkan k..

22. Nape plak xnak? xberdosa la klu bunuh benda yang masing xbernyawa.....gugurkan jelah!!! jgn buat masalah bleh x!!


23. xsakitlah!!! nape manje sangat ni! xkan bnda mudah cam tu pun xbleh buat..

24. sori syg, abg xbleh temankan syg ke klinik tu, abg malu klu terserempak dgn family or member, malu la abg klu diorg nmpak abg bwk syg dgn perut syg yg besar tu..

25. Ape!! RM 5,000?? kau yg mengandung... kau cari sendiri la duit nak gugurkan anak tu.. bukan masalah aku.. lantak kau la... bukan masalah aku jgak keluarga kau pulau kau.. kau tu yg bodoh!! kau ingat kau tu cantik sgt?? aku dah xingin kat kau!! pergi mmpos!

26. jgn kol n msg lg bleh x?!.. aku sbuk.. xde masa nk layan kau!...

27.(terputus hubungan)
- wanita itu mati akibat kegagalan proses penguguran..
- si lelaki mencari mangsa baru..
- dan kejadian terus berulang..

ITULAH KEBANYAKAN YANG TERJADI DI DUNIA KITA INI...



AWAS!!!!!!!!!!!! UNTUK KAUM HAWA!!!!!!!!!!!!!!!!!
<3<3<3


Thursday, 23 June 2011

23 ciri orang mncintai kita!!

assalamuaLaikum~~
ary niy miss nk share ciri orang yg btul2 mncintai kita!!
arap korunk bce la~~
 n dri sini jgAk kte dpat nilai mcm mne psgan kite trhdap kita!!
adkah dier bnar2 mncintai kita???
atau sebaliknya!!
1. Orang yang mencintai kamu tidak pernah mampu memberikan alasan kenapa dia mencintai kamu. Yang dia tahu di hati dan matanya hanya ada kamu satu-satunya.

2. Walaupun kamu sudah memiliki teman istimewa atau kekasih, dia tidak perduli! Baginya yang penting kamu bahagia dan kamu tetap menjadi impiannya.

3. Orang yang mencintai kamu selalu menerima kamu apa adanya, di hati dan matanya kamu selalu yang tercantik walaupun mungkin kamu merasa berat badan kamu sudah bertambah.

4. Orang yang mencintai kamu selalu ingin tau tentang apa saja yang kamu lalui sepanjang hari ini, dia ingin tau kegiatan kamu.

5. Orang yang mencintai kamu akan mengirimkan SMS seperti ’selamat pagi’, ’have fun’, ’selamat tidur’, ‘take care’, dan lain-lain, walaupun kamu tidak membalas SMS-nya, karena dengan kiriman SMS itu lah dia menyatakan cintanya, menyatakan dengan cara yang berbeda, bukan “aku CINTA padamu”.

6. Jika kamu merayakan tahun baru dan kamu tidak mengundangnya ke pesta yang kamu adakan, setidak-tidaknya dia akan menelefon untuk mengucapkan selamat atau mengirim SMS.

7. Orang yang mencintai kamu akan selalu mengingat setiap kejadian yang dia lalui bersama kamu, bahkan mungkin kejadian yang kamu sendiri sudah melupakannya, karena saat-saat itu ialah saat yang berharga untuknya. dan saat itu, matanya pasti berkaca. karena saat bersamamu tidak selalu terulang.

8. Orang yang mencintai kamu selalu mengingat setiap kata-kata yang kamu ucapkan, bahkan mungkin kata-kata yang kamu sendiri lupa pernah mengungkapkannya. karena dia menyematkan kata-kata mu di hatinya, berapa banyak kata-kata penuh harapan yang kau tuturkan padanya, dan akhirnya kau musnahkan? pasti kau lupa, tetapi bukan orang yang mencintai kamu.

9. Orang yang mencintai kamu akan belajar menggemari lagu-lagu kegemaran kamu, bahkan mungkin meminjam CD milik kamu, karena dia ingin tahu apa kgemaran kamu – kesukaan kamu kesukaannya juga, walaupun susah menggemari kesukaan kamu, tapi akhirnya dia bisa.

10. Kalau kali terakhir kalian bertemu, kamu mungkin sedang sakit, dia akan sentiasa mengirim SMS atau menelefon untuk bertanya keadaan kamu – karena dia khawatir tentang kamu, peduli tentang kamu.

11. Jika kamu mengatakan akan menghadapi ujian, dia akan menanyakan kapan ujian itu berlangsung, dan saat harinya tiba dia akan mengirimkan SMS ‘good luck’ untuk memberi semangat kepada kamu.

12. Orang yang mencintai kamu akan memberikan suatu barang miliknya yang mungkin buat kamu itu ialah sesuatu yang biasa, tetapi baginya barang itu sangat istimewa.

13. Orang yang mencintai kamu akan terdiam sesaat, ketika sedang bercakap di telefon dengan kamu, sehingga kamu menjadi bingung. Sebenarnya saat itu dia merasa sangat gugup karena kamu telah menggetarkan dunianya.

14.Orang yang mencintai kamu selalu ingin berada di dekat kamu dan ingin menghabiskan hari-harinya hanya dengan kamu.

15.Jika suatu saat kamu harus pindah ke daerah lain, dia akan senantiasa memberikan nasihat agar kamu waspada dengan lingkungan yang mungkin membawa pengaruh buruk terhadap kamu. dan jauh dihatinya dia benar-benar takut kehilangan kamu, pernah dengar ‘jauh dimata, dekat dihati?’

16. Orang yang mencintai kamu bertindak lebih seperti saudara daripada seperti seorang kekasih.

17. Orang yang mencintai kamu sering melakukan hal-hal yang bikin BETE, seperti menelefon kamu 100 kali sehari. Atau mengejutkan kamu di tengah malam dengan mengirim SMS. Sebenarnya ketika itu dia sedang memikirkan kamu.

18. Orang yang mencintai kamu kadang-kadang merindukan kamu dan melakukan hal-hal yang membuat kamu pening. Namun ketika kamu mengatakan tindakannya itu membuat kamu terganggu dia akan minta maaf dan tak akan melakukannya lagi.

19. Jika kamu memintanya untuk mengajarimu sesuatu maka ia akan mengajarimu dgn sabar walaupun kamu mungkin orang yang terbodoh di dunia!. bahkan dia begitu gembira karena dapat membantu kamu. dia tidak pernah mengelak dari memenuhi permintaan kamu walau sesulit apapun permintaan itu.

20. Kalau kamu melihat handphone-nya maka nama kamu akan menghiasi sebagian besar INBOX-nya. Dia masih menyimpan SMS-SMS dari kamu walaupun ia kamu kirim berbulan-bulan atau bertahun-tahun yang lalu. Dia juga menyimpan surat-surat kamu di tempat khas dan segala pemberian kamu menjadi benda-benda yang berharga buatnya.

21. Dan jika kamu coba menjauhkan diri darinya atau memberi reaksi menolaknya, dia akan menyadarinya dan menghilang dari kehidupan kamu, walaupun hal itu membunuh hatinya.

22. Jika suatu saat kamu merindukannya dan ingin memberinya kesempatan dia akan ada menunggu kamu karena sebenarnya dia tak pernah mencari orang lain. Dia sentiasa menunggu kamu.

23. Orang yang begitu mencintaimu, tidak pernah memaksa kamu memberinya sebab dan alasan, walaupun hatinya meronta ingin mengetahui, karena dia tidak mau kamu terbebani karenanya. saat kau pinta dia pergi, dia pergi tanpa menyalahkan kamu, karena dia benar-benar mengerti apa itu cinta 
pda ssiapa yg sudi mmbce smua ni miss ucp brbyk2 trime kasih krna sudi singgah ke blog miss!!
                                                                      sekian!!
                                                           
                                                                             <3



Tuesday, 21 June 2011

kisah aQ dgN kekaSih bru kU!!

haluw2!!
na tawu x cpe kkasih bru miss??
ahaksss!!
xlaen n x bukn
jeng jeng jeng!!
BLOG ni la kksih bru miss!!<3


mksd miss blogg ni lha k!!
dlu miss x updte pom blog ni cbb miss x derk mse ngn sume ni!!(dlu ad pkwe)
hihiihii,,skrg miss single!!
tpi miss da jumpe pgnti nyerr~~:p
ckrg blog la sgla2'y!!
wlaupon xderk org folow,miss ttap rse poas!!poas cbb miss dpt lupekn ssuatu yg mnyakitkan bile updte blog ni!!
plik kan~~
doakan miss cpat2 lupekn si dier too ex!!
miss xmau sdih2 lgi cbb sume too xdpat mngubah pape un~~wat kring air mte jep!!xderkk gune!!
cpe2 yg bkak blog ni sile2 la dgar lgu ni exx
someone prnh tujukn lgu ni untuk miss!!

huhuhuu,,
ni sume hnya sbgai hburan ok!!
xder kne mngena ngn cpe2
ok la,,
cmpai cni je miss ley shre kt korang~~
<3

Sunday, 19 June 2011

kecewa!!

assalamualaikum!!
x smpai stu jam miss siapkn blog sal smeone,,msih trase lgi saat2 miss ciapkn sal someone!!dgn aty yg mlonjak2 kbhgiaan!!
tbe2 miss d kjutkn ngn mcj si dia yg berbaur se akn2 ingin memutuskn prhbungan ini~
                ~My heart was taken by u broken by u and now it is in pieces because of you.
miss xdpt mggmbarkn pasaan miss saat dan tika ini,,npe miss ptut uat???kecewa!!
mne prgi jnji2 awk suatu tika dlu!!dlu ckp len,,skrg bru awk nk ngku sume ni,,knpe skrang???knpe x dlu je awk bt pngkuan too>???mse sye tye dlu npe x ngku??
fedup!!
miss ase ksongg idop miss skrg niyhh,,cbb miss mmg btul2 sygkn dier!!npe sume ni jdi kt miss?? 


sllu d prmaenkn oleh insan brnme llaki!!
kecewa sgt3!!!                     
cmpai cni je miss ley shre kekecewaan miss sal smeone yg brnme _______.......


kisah aQ dan somEone!!!

ASSALAMUALAIKUM!! 
ary niy miss na cite sal someone!!
nk tawu x cpe dak too??hihii
(my hubby) :-p
SHAHRIL AFENDY~~

miss pggil dier bee!! Miss knal dier mse miss f3(2008) lgi cbb dlu dier kwn pde exx miss..
uhh,,xsgke la plak kwn pda ex miss ni mnatt kt miss..
miss xtaw un sume too smpai la dier add miss kt fb n then dier chat box kt miss..mse ngah syok2 chat miss pun out tbe2 cbb line brdbnd xmolepp..
huhh!!bengang jgop pocen mse too!!
dier mntk num miss at inbox,,miss bgi jela cbb miss un knal dier an!!
hahhaaahaa..
miss mcj jela ngn dier smpai la suatu ary too miss trgerak aty nk time cnta dier (30/4/2011)
heheehee..kitorg pom bhgia la brdua...
miss ase eppy gilerr mlm too,cmpai x bley na tido,,hehheee!!
smpai cni je miss ley cte kt korang sal miss n my hubby!!
saia hrap cnta antra sye gn dier mekarr sentiasa!!
<3<3<3
the end!!!!!